Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να εγκαταλείψει τις ...προκλήσεις - Το μπρα ντε φερ με Δένδια

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να εγκαταλείψει τις …προκλήσεις – Το μπρα ντε φερ με Δένδια

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανήλθε σε μια ρητορική περί προκλήσεων της Ελλάδας την οποία μάλιστα κάλεσε να τις ...εγκαταλείψει! Σε ποιες δηλώσεις του Νίκου Δένδια απαντούσε και τι είπε στο Φόρουμ της Αττάλειας

Τις δηλώσεις Δένδια σχολίασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το Φόρουμ της Αττάλειας αφήνοντας κατά μέρος τους χαμηλούς τόνους που υπότιθεται ότι έχουν επικρατήσει μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Ρητορική προκλήσεων

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανήλθε σε μια ρητορική περί προκλήσεων της Ελλάδας την οποία μάλιστα κάλεσε τη χώρα μας να τις …εγκαταλείψει!

Με τον τρόπο αυτό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντούσε και στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Νίκος Δένδιας προ ημερών στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων με θέμα «Συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Διάσταση της Εξωτερικής Πολιτικής».

Ειδικότερα ο κ. Δένδιας είχε αναφέρει πως «χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο απέναντι στην ίδια την Τουρκία».

Ξέχασε το καλό μομέντουμ

«Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις και τα προκλητικά βήματα» είπε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα του οι χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν σε άρση περιορισμών για τους ταξιδιώτες από και προς την Τουρκία.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Φόρουμ της Αττάλειας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «ξέχασε» το «καλό μομέντουμ» στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Για να έχουμε ήσυχο καλοκαίρι

«H Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που φθείρουν το καθεστώς της αποστρατικοποίησης των νησιών. Πρέπει να τερματίσει τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τις προκλητικές ενέργειες. Εγώ γνωρίζω πως τα κάνουν αυτά για να ικανοποιήσουν τον λαό τους, διότι έχουν την πίεση της κοινής γνώμης, σε σχέση και με την αντίστοιχη πίεση που δεχόμαστε εμείς. Αλλά αυτό δεν έχει κάποιο όφελος» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Συνηθίσαμε στις δηλώσεις τους. Πάμε, κάνουμε συνέντευξη τύπου και όλα καλά, αλλά μετά ο φίλος μου Νίκος Δένδιας συνεχίζει και λέει διάφορα από πίσω μου. Αλλά εμείς τα παραβλέπουμε. Για το καλοκαίρι έχουμε μια συμφωνία κυρίων για να μην πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, αλλά βλέπουμε πως η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για άσκηση. Είχαμε επίσης συμφωνία για να μην γίνονται ασκήσεις στις εθνικές γιορτές. Η Ελλάδα παραβίασε και αυτή τη συμφωνία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024