Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαλάσκας: Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη - Η ανάρτηση μετά τη δήλωση που προκάλεσε σάλο

Μπαλάσκας: Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη – Η ανάρτηση μετά τη δήλωση που προκάλεσε σάλο

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει με ανάρτησή του στα social media ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, «δείχνοντας» συναδέλφους του συνδικαλιστές πίσω από τη «μεθοδευμένη» -όπως αναφέρει- εις βάρος του εκστρατεία λάσπης».

Από το Facebook απάντησε ο γνωστός συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μετά την είδηση ότι διατέχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του, μετά τις δηλώσεις του για το«τι θα έπρεπε» να είχε κάνει ο 32χρονος πιλότος για να «γλιτώσει» τις βαριές ποινές

Συγκεκριμένα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

«ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ..Για την παραποίηση των δηλώσεων μου και την λάσπη που δέχομαι θα προσφύγω στη ποινική και αστική δικαιοσύνη…Για την κομματική σπέκουλα εις βάρος μου έχω να πω πως λυπάμαι αλλά δεν αποτελώ εργαλείο αντιπολίτευσης.Ένας αστυφύλακας είμαι.Είναι βέβαιο πως  πίσω από την μεθοδευμένη εις βάρος μου εκστρατεία λάσπης, κρύβονται και συναδελφοι μου συνδικαλιστές. Το σώμα των συναδέλφων μου γνωρίζουν την ποιότητα μου, ερμηνεύουν ορθά τα λεγόμενα μου και στέκονται στο πλευρό μου. Όσο για την δήλωση μου ειχε το νόημα ότι ο συγκεκριμένος δραστης δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εν βρασμώ ενδοικογενειακό έγκλημα κατοπιν των όσων αποκαλύφθησαν και τεκμηριώνουν άψογο σχεδιασμό στην εκτέλεση και τη συγκάλυψη του ειδεχθους εγκλήματος του. Καμία σχέση λοιπόν με τις κακόβουλες ερμηνείες που δίνονται.. Ευθύνομαι για όσα λέω και όχι για όσα οι άλλοι καταλαβαίνουν. Τις εις βάρος μου μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται που αναίτια πικραίνουν εμένα και την οικογένεια μου, θα τις καταγγείλω στην ελληνική δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ και εμπιστεύομαι. Είναι τουλάχιστον άκομψο και άδικο να παραποιούν την έννοια  του λόγου μου τόσο αισχρά οι επιτήδιοι λέγοντας ανερυθρίαστα πως εγώ ένας άνθρωπος του νόμου δίνω οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους.Αιδώς Αργείοι.Υπηρετώ τριάντα χρόνια στην ΕΛΑΣ ταγμένος στο καθήκον, στην μάχη εναντίον της εγκληματικότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είκοσι χρόνια τον αστυνομικο συνδικαλισμό και την προσφορά στον συνάδελφο με συνέπεια και ήθος.Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λοιπόν να εκμαυλίσει τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις  και τις αγνές προθέσεις των λεγόμενων μου.Ας τελειώσουμε πια με τις έντεχνες διαστρεβλώσεις», ανέφερε στην ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μπαλάσκας.

Παρερμηνεύτηκε η δήλωση μου

«Δεν υπάρχει αστυνομικός συνδικαλιστής που να έχει κομματική ταυτότητα», είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, αν ο δολοφόνος δεν έπαιζε θέατρο επί 37 μέρες μετά το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά και ενημέρωνε εξ αρχής την Αστυνομία, επικαλούμενος «βρασμό ψυχής», τότε, όπως είπε, θα «γλίτωνε» με λίγα χρόνια φυλάκισης.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέσει για τις δηλώσεις του, «το “γαλάζιος” συνδικαλιστής που ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για την δήλωση ενός αστυφύλακα, δεν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, είναι δυνατόν να κάνει αντιπολίτευση η αξιωματική αντιπολίτευση προς έναν Πρωθυπουργό για έναν αστυφύλακα; Το μόνο “γαλάζιο” που έχω είναι η Σημαία, στην οποία ορκίστηκα πίστη, όπως και στο Σύνταγμα».

«Αυτό που είπα και αυτό που, αν πάρετε λέξη – λέξη, βγαίνει και σαν νόημα είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε έναν άνθρωπο εν βρασμό ψυχής, αλλά έναν άνθρωπο που έκανε ένα έγκλημα, έδωσε μια θεατρική παράσταση για να παραπλανήσει τις Αρχές, σκότωσε ένα ζώο αναίτια. Είναι πολύ βαρύτερο αυτό που έκανε, αυτό είναι το νόημα της δήλωσης μου», προσέθεσε.

Ο κ. Μπαλάσκας επέμεινε ότι «παρερμηνεύτηκε η δήλωση μου», μη αποδεχόμενος ότι η δήλωση του μεταφέρθηκε αυτούσια, ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης με τους υπόλοιπους καλεσμένους της εκπομπής, ανέφερε ότι «ενδεχομένως να ακούστηκε λάθος σε κάποιους», δίχως πάντως να δεχθεί ότι έχει κάνει κάποιο λάθος.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός απέρριψε τις μομφές ότι έδωσε οδηγίες προς εγκληματίες για να μειώσουν τις ποινές που θα αντιμετωπίσουν, λέγοντας ότι είναι 20 χρόνια συνδικαλιστής, έχει βγει πολλές φορές στην τηλεόραση και ξέρει τι λέει, ενώ είπε ότι έχει και «ένα θέμα» με τους κακούργους, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγε κάτι για να «βοηθηθούν» εγκληματίες.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024