
Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους
Εμβόλιο και προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα - Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε επίσης ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.
Τόνισε επίσης ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.
Στο επίκεντρο η ινδική μετάλλαξη
Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ο κύριος Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.
Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. “Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο” ανέφερε χαρακτηριστικά..
- Φωτιά στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας – Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
- Θεμπάγιος: Τέλος εποχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτοιμος για τον Άγιαξ
- Η αλήθεια για τη φωτό της αμηχανίας: Πως κάθισε για δύο λεπτά σε καρέκλα άλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Ινδία: Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί – Τουλάχιστον 21 νεκροί, πηδούσαν από ορόφους για να σωθούν
- «Υπήρξα ανόητος» – Όταν η Κάρε Ότις τραυματίστηκε από όπλο που είχε κρύψει ο Μίκι Ρουρκ στην τσάντα της
- Το ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσεται και επιτίθεται – Σκληρό πρέσινγκ στο Μαξίμου



