
Ιταλία: Φόβος για τη μετάλλαξη Δέλτα – Καραντίνα για τους βρετανούς τουρίστες
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, στην χώρα θα ισχύσει και πάλι πενθήμερη καραντίνα, με υποχρεωτικό τεστ για τους επιβάτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.147 κρούσματα κορονοϊού και 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, τα περιστατικά ήταν 1.325, με 37 θανάτους.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 216.026 διαγνωστικά τεστ, το 0,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό του 2021.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 28 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 208 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 4.250.902 κρούσματα, με 127.225 θανάτους.
Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, στην χώρα θα ισχύσει και πάλι πενθήμερη καραντίνα, με υποχρεωτικό τεστ για τους επιβάτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία.
Το μέτρο αυτό θα ισχύει και για όσους έχουν εμβολιαστεί με μια ή και δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού και οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα, η οποία καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για τους φιλάθλους, πάντως, που θα φθάσουν στη Ρώμη μεθαύριο Κυριακή, για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ιταλία -Ουαλία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται να ισχύσει η καραντίνα που ανακοινώθηκε σήμερα.
- Αν οι ΗΠΑ δεν παύσουν τις επιθέσεις σε 48 ώρες, το Ιράν θα περάσει σε φάση «επίθεσης και απόλυτης καταστροφής»
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5.069 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
- Στοχευμένο χτύπημα του Ιράν στο Μπαχρέιν – Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν πόλεις κατά μήκος του Ορμούζ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 18 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Χατζηδιάκο (vid)





