ΠΟΥ: Το τρίτο κύμα κοροναϊού εξαπλώνεται ταχύτατα στην Αφρική
Η αξιωματούχος του ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση για την ενίσχυση των παραδόσεων των εμβολίων: «Η Αφρική χρειάζεται αυτές τις δόσεις εδώ και τώρα για να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα».
Το τρίτο κύμα των κρουσμάτων Covid-19 “εξαπλώνεται και επιταχύνεται” στην Αφρική με τα παραλλαγμένα στελέχη, προειδοποίησε σήμερα το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ήπειρο, ζητώντας αύξηση της προμήθειας εμβολίων.
Ο αριθμός των “κρουσμάτων αυξάνεται κατά 22% εβδομαδιαίως” στο σύνολο της ηπείρου, δήλωσε με ανησυχία η δρ Ματσιντίσο Μοέτι, διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
Η αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση για την ενίσχυση των παραδόσεων των εμβολίων: “Η Αφρική χρειάζεται αυτές τις δόσεις εδώ και τώρα για να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα”.
“Σχεδόν 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένοι αλλά αυτό αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού” της ηπείρου διευκρινίζει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση.
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ναμίμπια και η Ουγκάντα έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερό τους αριθμό εβδομαδιαίων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.
Σύμφωνα με του ΠΟΥ, αυτή η αύξηση εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες για την εποχή στο νότιο τμήμα της Αφρικής και την εξάπλωση πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών.
Ο ΠΟΥ Αφρική σημείωσε επίσης μια επιτάχυνση του εμβολιασμού στην ήπειρο, με περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, σε σχέση με έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο 3,5 εκατομμυρίων δόσεων κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
- Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και η σημασία της Τουρκίας στο χάρτη – Τα δώρα που θα φέρει ο Τραμπ στον Ερντογάν
- Θεσσαλονίκη: Στο «στόχαστρο» της Αντιτρομοκρατικής τα άγνωστα μέλη δύο οργανώσεων
- Ο Καναδάς θα συμμετέχει στην Eurovision από το 2027 – Στενοί δεσμοί με την ΕΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Τρομακτική έκρηξη στην Ινδία: Βυτιοφόρο προσέκρουσε σε διόδια – Πέντε νεκροί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/explosion-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442