Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Τα νοσοκομεία χρειάζονται στήριξη

Γεννηματά: Τα νοσοκομεία χρειάζονται στήριξη

«Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα», τόνισε η Φ. Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο Oγκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»

To  Oγκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», στην Κάτω Κηφισιά, επισκέφθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπιζουν καθημερινά.

Η κα Γεννηματά, μετά την επίσκεψη δήλωσε ότι τα νοσοκομεία έφτασαν να λειτουργούν στο κόκκινο όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς την αναγκαία στήριξη από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσωπικό, αλλά και τα μέσα.

«Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Επιπλέον,σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, «χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις και καινούργιο οργανόγραμμα, ειδικευόμενους, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές που έχουν. Υπάρχουν μηχανήματα -και διαγνωστικά και θεραπευτικά-, που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ακριβώς γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις».

Εξήρε τις προσπάθειες του νοσοκομείου για τη λειτουργία του ενω επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αναδείξει και θα πιέσει την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα.

«Μιλάμε για ογκολογικούς ασθενείς, για ασθενείς που ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους, που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους και αξίζουν τα καλύτερα να τους δοθούν από την πολιτεία», σημείωσε.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Τα δημόσια νοσοκομεία έφτασαν να λειτουργούν στο κόκκινο όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς την αναγκαία στήριξη από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσωπικό, αλλά και τα μέσα.

»Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Επιπλέον, χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις και καινούργιο οργανόγραμμα, ειδικευόμενους, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές που έχουν.

»Υπάρχουν μηχανήματα -και διαγνωστικά και θεραπευτικά-, που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ακριβώς γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και την ηρωική προσπάθεια όλων των ανθρώπων του. Είμαστε σήμερα εδώ για να το αναδείξουμε και θα πιέσουμε την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα.

»Γιατί μιλάμε για ογκολογικούς ασθενείς, για ασθενείς που ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους, που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους και αξίζουν τα καλύτερα να τους δοθούν από την πολιτεία».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024