Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Μεγαλώνει η λίστα με τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές

Ηλεία: Μεγαλώνει η λίστα με τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές

Η λίστα του ΕΛΓΑ  Πάτρας με τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση  κοινότητες στην ΠΕ Ηλείας.

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας γεγονός που φανερώνει την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται  οι αγρότες-παραγωγοί για μια ακόμη καλλιεργητική χρονιά.

Σε συνεννόηση με την διοίκηση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός των εποπτών γεωπόνων ώστε να γίνουν επισημάνσεις στις πληγείσες περιοχές. Από την περασμένη Παρασκευή που σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπελοειδή σύμφωνα με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Πάτρας αναγγελίες έχουν γίνει για τις κοινότητες Ωλένης, Μυρτιάς, Κατακόλου, Βροχίτσας, Αλποχωρίου, Δουνείκων, Σοπίου, Κούμανι, Βρύνας κ.α.

Εκείνο το οποίο επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος στην επικοινωνία που είχε με την διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού ήταν η ανάγκη άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές: « Ήδη επόπτες του ΕΛΓΑ όπως  ενημερώθηκα επισκέπτονται τις περιοχές που επλήγησαν και θα περιμένουμε να έχουμε εικόνα της κατάστασης. Οι παραγωγοί μας πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο εκεί που υπάρχουν ζημιές για να συνεχίσουν να καλλιεργούν…»

Τι λέει ο ΕΛΓΑ

«Ταυτόχρονα με τις καλλιέργειες οι οποίες εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν και οι καλλιέργειες οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας»  δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Εντάσσονται και  θα αξιολογηθούν με τους όρους του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και οι καλλιέργειες, οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας και τυπικά δεν αποζημιώνονται από τον ισχύοντα Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. Για τις καλλιέργειες αυτές  θα  καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024