Για την στενή συνεργασία που έχει εδραιωθεί μεταξύ τους μίλησαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τη νέα συνάντησή τους στην έδρα του ESM στο Λουξεμβούργο, εν όψει και του Eurogroup, αύριο Πέμπτη.

Στη διάρκεια της νέας συνάντησης συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην ευρωζώνη, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ισχυρή ανάπτυξη

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Regling δήλωσε: «Από τότε που ο κ. Σταϊκούρας ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχουμε τακτικές συναντήσεις και διατηρούμε στενή συνεργασία. Τον Μάιο επισκέφθηκα την Αθήνα, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ μετά τη συνάντηση.

«Σήμερα συνεχίσαμε αυτόν τον διάλογο, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα λάβει σημαντικές αποφάσεις οι οποίες σχετίζονται με τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση την τελευταία δεκαετία και η οικονομία της μπορεί να σημειώσει ξανά ισχυρή ανάπτυξη, μετά τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης του Covid-19» πρόσθεσε.

Σταϊκούρας: Υπάρχουν ακόμη δυσκολίες και προκλήσεις

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Regling και η εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση που είχαμε επιβεβαιώνει τη συστηματική, παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχουμε εδραιώσει» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η Ελλάδα, συνέχισε, «αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την κοινωνία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και προκλήσεις μπροστά μας.»

«Ωστόσο, η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, μια σειρά θετικών δεικτών και πρόσφατων εξελίξεων εμπνέουν αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές ισχυρής ανάκαμψης και επίτευξης υψηλής, βιώσιμης ανάπτυξης στη μετά-κορονοϊό εποχή» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο