Κριστιάν Αμανπούρ: «Διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών» – Το μήνυμα στις γυναίκες
«Υποβλήθηκα σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσής τους και εδώ και αρκετούς μήνες τώρα υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία για το καλύτερο δυνατό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, και αισιοδοξώ»
Στην αποκάλυψη ότι διεγνώσθη με καρκίνο στις ωοθήκες προχώρησε η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ.
«Υποβλήθηκα σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσής τους και εδώ και αρκετούς μήνες τώρα υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία για το καλύτερο δυνατό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, και αισιοδοξώ» είπε η Αμανπούρ, ξεκινώντας την καθημερινή της εκπομπή.
Η 63χρονη Αμανπούρ, που ήταν εκτός τηλεοπτικού «αέρα» τους προηγούμενους τέσσερις μήνες εξαιτίας της διάγνωσης, έκανε λόγο «για μία πολύ κοινή ασθένεια που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο».
Some personal news from me: pic.twitter.com/D5noRnfXfA
— Christiane Amanpour (@camanpour) June 14, 2021
Μιλώντας από το σπίτι της στο Λονδίνο, δήλωσε ευτυχής που μπορεί να έχει ασφάλεια υγείας μέσω της δουλειάς της και τυχερή για τους «εξαίρετους ιατρούς που την περιέθαλψαν σε μία χώρα που βασίζεται βεβαίως στο θαυμάσιο εθνικό σύστημα υγείας της».
Αφότου μίλησε για την επέμβαση και τις χημειοθεραπείες η Αμανπούρ είπε: «Σας το ανακοινώνω χάριν διαφάνειας αλλά περισσότερο σαν μία κραυγή για έγκαιρη διάγνωση».
Όπως είπε, ήθελε να παροτρύνει τις γυναίκες να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας. «Να κάνετε όλες τις τακτικές εξετάσεις που μπορείτε. Να ακούτε πάντα το σώμα σας. Και βεβαίως να είστε σίγουρες ότι οι βάσιμες ιατρικές ανησυχίες δεν είναι προς απόρριψη ή ωραιοποίηση».
Ποια είναι η Κριστιάν Αμανπούρ
Η Αμανπούρ, που παρουσιάζει την ομώνυμη ειδησεογραφική εκπομπή στο CNN και είναι επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας του δικτύου, έγινε γνωστή στο παγκόσμιο κοινό όταν κάλυψε τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ, λίγους μήνες νωρίτερα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς ενώ έχει κάνει πολλά ρεπορτάζ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Ρουάντα και τα Βαλκάνια. Κατήγγειλε μεταξύ άλλων τη σφαγή των μουσουλμάνων της Βοσνίας, λέγοντας ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ απλά δεν μπορείς να παραμείνεις ουδέτερος: η ουδετερότητα ισοδυναμεί με συνενοχή».
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442