
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς οι δύο ηγέτες συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς οι δύο ηγέτες συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών.
“Ο πρόεδρος είπε πως η Τουλούζη και το Παρίσι είναι μέρος μιας ενιαίας γεωγραφικής περιοχής και πως η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε ένα νησί”, ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph σύμφωνα με το οποίο ο Μακρόν υπαινίχθηκε πως η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι τμήμα του ΗΒ.
“Ο πρόεδρος θέλει να υπογραμμίσει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και πως δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοιου είδους σύγκριση”, ανέφερε το Ελιζέ.
“Υπενθύμισε (στον Τζόνσον) πως η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ είναι μια βρετανική απόφαση και πως πρέπει να μείνουμε στον λόγο που έχει δοθεί”, ανέφερε το Ελιζέ. “Ο πρόεδρος κατηύθυνε στη συνέχεια τη συζήτηση πίσω στα θέματα-κλειδιά της G7”.
- Βίντεο-σοκ από την Ιταλία: Η στιγμή που κοσμηματοπώλης πυροβολεί και σκοτώνει δύο ληστές
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ 3-1: Νίκη με «χατ-τρικ» του Ζότα Σίλβα στο ντεμπούτο του!
- Καλούν τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών σε παραίτηση μετά από σκάνδαλο
- Γιατί millennials και Gen Z προτιμούν να πάνε διακοπές σαν γιαγιάδες;
- Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ επέλεξε τους παίκτες για τα παιχνίδια με την Πάκσι
- Πετρελαιοκηλίδες 100 km² στην Αζοφική από χτυπήματα σε ρωσικά τάνκερ



