Συνάντηση Κ. Βλάση με Κ. Μουσουρούλη για σειρά παρεμβάσεων που θα προσαρμόσουν την περιοχή στην μετά - λιγνίτη εποχή

«Καυτό» μέτωπο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη χώρα γενικότερα, αποτελεί η περίοδος της απολιγνιτοποίησης. Περιοχές όπως η Κοζάνη και η Μεγαλόπολη θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και η προσαρμογή θα είναι επώδυνη, αν δεν υπάρξουν από τώρα οι απαραίτητοι σχεδιασμοί.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωστή Μουσουρούλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη, αλλά και της σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης, που λαμβάνει χώρα σήμερα στην Τρίπολη και στην οποία θα παρουσιαστεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Hengas στην περιοχή.

Ο Αρκάς υφυπουργός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν στην Μεγαλόπολη και την ομαλή μετάβασή της στη μεταλιγνιτική εποχή, ενώ προχωρά και σε προσωπικές παρεμβάσεις προκειμένου να τρέξουν ταχύτερα οι διαδικασίες, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Η έλευση του φυσικού αερίου στην Αρκαδία, που δεν είναι πλέον υπόσχεση, αλλά γίνεται πράξη, η θέσπιση αυξημένης μοριοδότησης των κατοίκων της Μεγαλόπολης στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού του δημοσίου, η μεγάλη επένδυση γνωστής φαρμακοβιομηχανίας στην περιοχή, αλλά και η μεταβίβαση του παλιού ψυχιατρείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού campus είναι στους ευρύτερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης προκειμένου να στηριχθεί η Μεγαλόπολη.

Επόμενος στόχος είναι η περιοχή να γίνει πόλος έλξης μεγάλων επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ευνοήσουν τη διαμόρφωση οικονομίας κλίμακας στην περιοχή οδηγώντας σε μια σταθερά βιώσιμη ανάπτυξη. Ο κ. Μουσουρούλης και ο κ. Βλάσης δεσμεύθηκαν για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr