Bloomberg: Εύσημα για τα ελληνικά ομόλογα
Στη σημερινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα
Η Ελλάδα σταθεροποίησε της θέση της ως ένας από τους περιζήτους δανειολήπτες στην Ευρώπη, αναφέρει το Bloomberg σε διθυραμβικό δημοσίευμά του, σχετικά με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στην μεγάλη ζήτηση για πώληση ομολόγων και κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές 29 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση ομολόγων 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγουν το 2031.
Συνδέει μάλιστα την έκδοση του ελληνικού ομολόγου, με την επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Πέμπτη.
Η έντονη φημολογία που επικρατεί ότι, η ΕΚΤ θα παρατείνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων έκτακτης ανάγκης έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ομόλογα τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
Υπενθυμίζει μάλιστα, ότι η Ιταλία είχε μια παρόμοια εικόνα σε δημοπρασία χρέους την Τρίτη.
Οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να διατηρήσουν το εξαιρετικά χαλαρό νομισματικό τους πλαίσιο τουλάχιστον για το καλοκαίρι.
- Μερτς: Προτείνει να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς «συνδεδεμένου μέλους» με την ΕΕ πριν από την πλήρη ένταξή της
- Ρόδος: Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για το τροχαίο με τις δύο νεκρές
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train







