Ένα πρόγραμμα γεμάτο από συνεχείς συναντήσεις με τους Έλληνες της Βουλγαρίας ακολούθησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα. H επιλογή της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Εξωτερικών να έχει ουσιαστική επικοινωνία με την Ομογένεια, οδήγησε τον υφυπουργό σε συνεχείς επαφές με πλήθος Ελλήνων που διαβιούν στην Βουλγαρία και δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.

Ειδικότερα ο κ. Κώστας Βλάσης συναντήθηκε με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη Βουλγαρία, καθώς ο Υφυπουργός έχει εστιάσει ιδιαιτέρως στη διαφύλαξη αλλά και την προώθηση της γλώσσας μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, συνάντησε φοιτητές και πανεπιστημιακούς που βρίσκονται στη χώρα, ενώ συνομίλησε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και φορέων που παράγουν σημαντικό έργο.

Σημαντικές ήταν και οι επαφές με το ελληνικό επιχειρηματικό λόμπι που δραστηριοποιείται στη χώρα, ενώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επί εκκλησιαστικών και θρησκευτικών υποθέσεων πραγματοποίησε συναντήσεις και με εκπροσώπους της εκεί Εκκλησίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο