Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα εξαιτίας της έντονης αστάθειας στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 αναμένεται ιδιαίτερα άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν στις Σποράδες. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, περιοχές του Βορείου Αιγαίου και ενδεχομένως τα ορεινά της Κρήτης. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περισσότερες από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 39 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 και 32 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Η πρόγνωση του Γ. Καλλιάνου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο: «Κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη, αναμένονται αυτή τη βδομάδα μπόρες, βροχές, και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, τις θερμές ώρες της ημέρας. Σήμερα τα φαινόμενα αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, ενώ από την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, μέχρι και την Κυριακή», εξήγησε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Όσο πιο ορεινά, τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα. Στα πεδινά και παραθαλάσσια, μικραίνει η πιθανότητα για έντονες καταιγίδες. Αυτές οι καταιγίδες ονομάζονται θερμικές. Ακόμα οι θάλασσες δεν έχουν ζεστάνει πολύ και έχουμε μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά ανάμεσα στα στρώματα της ατμόσφαιρας και στη θάλασσα, και είναι αυξημένοι οι δείκτες αστάθειας», συνέχισε ο ίδιος.

Στην Αττική σήμερα, στα δυτικά και βόρεια ίσως έχουμε τοπικές μπόρες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με νοτιάδες έως και 4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος σήμερα, με βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 17 – 29 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024