Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχονται καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Έρχονται καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν (κυρίως ηπειρωτικά και Κρήτη) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς σύμφωνα με το meteo.gr αναμένεται καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν (κυρίως ηπειρωτικά και Κρήτη) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Ιουνίου, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στον πρώτο από τους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κατά το τρίωρο 12:00-15:00 και με κίτρινα σύμβολα οι περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων.

Στο δεύτερο προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, με τμήματα της Κεντρικής Στερεάς, της Νότιας Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου να εμφανίζουν πιθανότητα για χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες την Τρίτη στην Αττική

Την Τρίτη 8 Ιουνίου καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι μετά το μεσημέρι, ενώ στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τα βόρεια τμήματα της Αττικής. Ακολουθεί ο προγνωστικός χάρτης βροχών/καταιγίδων για το τρίωρο 12:00-15:00 της Τρίτης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νωρίτερα είχε εκδοθεί από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Δευτέρα (07-06-2021) στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

2. Αύριο Τρίτη (08-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

2. Μεθαύριο Τετάρτη (09-06-2021) τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα  είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024