Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Πρώτο με διαφορά το CDU της Μέρκελ στη Σαξονία - Τι έκανε το AfD

Γερμανία: Πρώτο με διαφορά το CDU της Μέρκελ στη Σαξονία – Τι έκανε το AfD

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα προηγείται με εντυπωσιακή διαφορά στις κρατιδιακές εκλογές στην Σαξονία - 'Ανχαλτ με 36% (+6,2), σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία σε κάποιες δημοσκοπήσεις κέρδιζε ακόμη και την πρωτιά φαίνεται να περιορίζεται στη δεύτερη θέση με 22,5%

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) προηγείται με εντυπωσιακή διαφορά στις κρατιδιακές εκλογές στην Σαξονία – ‘Ανχαλτ με 36% (+6,2), σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Κέρδιζε τις δημοσκοπήσεις αλλά…

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία σε κάποιες δημοσκοπήσεις κέρδιζε ακόμη και την πρωτιά στο ανατολικό κρατίδιο, φαίνεται να περιορίζεται στη δεύτερη θέση με 22,5% (-1,8).

Ακολουθούν η Αριστερά με σοβαρή πτώση στο 11% από το 16,3% των εκλογών του 2016, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με ποσοστό 8,5% (-2,1), οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 6,5% (+1,3) και οι Πράσινοι επίσης με 6,5% (+1,6).

Η μεγάλη ανησυχία όχι μόνο του CDU, αλλά και όλων των υπόλοιπων κομμάτων, ήταν το ενδεχόμενο η AfD να βρεθεί στην πρώτη θέση, κερδίζοντας έτσι το πρώτο της ομόσπονδο κρατίδιο.

Τα κόμματα είχαν ωστόσο αποκλείσει ήδη προεκλογικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με την ακροδεξιά για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μέχρι τώρα η κρατιδιακή κυβέρνηση αποτελείτο από το CDU, το SPD και τους Πράσινους, οι οποίοι πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά για διπλασιασμό των ποσοστών τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024