Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το σήκωσε ο Μπίγιατς του Θρύλου

Το σήκωσε ο Μπίγιατς του Θρύλου

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου, Μάρκο Μπίγιατς, κατέβασε ρολά στον τελικό και έντυσε Πρωταθλήτρια Ευρώπης την Προ Ρέκο προτού πιάσει λιμάνι

Η Προ Ρέκο επικράτησε με 9-6 της Φερεντσβάρος  στον τελικό του LEN Champions League και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 9η φορά στην ιστορία της. Η ιταλική ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από έξι χρόνια, νικώντας την κάτοχο του τίτλου, κατακτώντας το τρόπαιο αήττητη (13 νίκες σε 13 παιχνίδια).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Γένοβα ήταν ο Μάρκο Μπίγιατς. Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (67% στις αποκρούσεις στην πρώτη περίοδο) και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης πριν την αποχώρησή του από την Προ Ρέκο, καθώς όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα αναφέρονται στις επαφές που έχει ο Μπίγιατς με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και επισημαίνουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Παράλληλα, ο Γιάννης Φουντούλης έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται σε τέταρτο τελικό Champions League, παραμένοντας στον έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό το 2018.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, η Προ Ρέκο πήρε το προβάδισμα με 3-2, με τη Φερεντσβάρος να αντιδράει στη δεύτερη περίοδο και να φέρνει το ματς στα ίσα (5-5). Η πολύ καλή παρουσία του Μπίγιατς έπαιξε ρόλο, όπως και αυτή του Μάντιτς, ο οποίος βοήθησε την Προ Ρέκο να ανεβάσει τη διαφορά στο +4 (9-5), παίρνοντας τη νίκη με 9-6.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-0, 2-1

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024