
Μήνυμα UEFA σε ΕΠΟ: Ψηφίζετε την Ολιστική Μελέτη ή σας τελειώνουμε
Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα το σχέδιο της Ολιστικής Μελέτης, αφού οι Ενώσεις δε δείχνουν διατεθειμένες να ψηφίσουν τις αλλαγές, παρά την ξεκάθαρη στάση των UEFA και FIFA.
Στα «βράχια» στέλνουν την Ολιστική Μελέτη οι Ενώσεις της ΕΠΟ. Και κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα όχι μόνο τη συμφωνία που υποτίθεται πως εδώ και μήνες έχει προχωρήσει, αλλά και την ίδια την ομοσπονδία, η οποία είναι υπερχρεωμένη και αν δεν προχωρήσει σε όσα απαιτούν FIFA και UEFA θα δει τα χρήματα από τα επιχορηγούμενα προγράμματα να κάνουν φτερά.
Η τετραμελής αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA που ήρθε στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους νομικούς και τα στελέχη της ομοσπονδίας σχετικά με την Ολιστική Μελέτη στο ποδόσφαιρο είδε πως προκύπτουν προβλήματα που δεν είχε υπολογίσει κανείς. Με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός στις διεθνείς ομοσπονδίες για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.
Σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουν οι αξιωματούχοι των FIFA και UEFA, η πλειοψηφία των Ενώσεων είναι αυτή τη στιγμή αντίθετη με τις προβλέψεις που υπάρχουν στην ολιστική μελέτη. Και δεν θέλουν να μειωθούν οι εξουσίες και οι αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Με λίγα λόγια, δεν θέλουν να χάσουν την… καρέκλα τους και τον λόγο που έχουν σε όλα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τις αλλαγές στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου.
Τι σημαίνει αυτό; Πως η UEFA δεν πρόκειται να απελευθερώσει τα χρήματα που έχει κρατήσει για τα επιχορηγούμενα προγράμματα, ενώ δεν πρόκειται να ξανά δώσει λεφτά στην Ελλάδα. Και γενικώς, βλέποντας πως με όλους αυτούς τους προέδρους των Ενώσεων της ΕΠΟ δεν μπορεί να βγάλει άκρη, δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο.
Στη FIFA και στην UEFA δύο χρόνια ασχολούνται με τη συγκεκριμένη μελέτη προκειμένου να κάνουν καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη λειτουργία της ΕΠΟ και τώρα βλέπουν πως στην ελληνική ομοσπονδία δεν τους δίνουν καμία σημασία. Και τινάζουν στον αέρα μια συμφωνία στην οποία έχει δώσει τη συγκατάθεσή της και η ελληνική κυβέρνηση, στις συναντήσεις που είχε με τους ξένους αξιωματούχους.
Πηγή: to10.gr
- Οσμή αερίου στα νότια προάστια: «Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με επερχόμενο σεισμό» – Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
- Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
- Ρούμπιο: Πρότεινε «νέα σχέση» του λαού της Κούβας με τις ΗΠΑ – Επίθεση στην κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας
- Ρόδος: Θρήνος στην κηδεία μητέρας και κόρης που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό δυστύχημα
- Πώς συνέβη η τραγωδία στο Δαφνί – Δράστης και θύμα ήταν στο ίδιο θάλαμο από την Παρασκευή
- Έρχονται εξελίξεις με Αταμάν στον Παναθηναϊκό
