
Χανιά: Ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα – Αποχώρησαν οι αστυνομικοί
Χωρίς ένταση πραγματοποιήθηκε η ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα στον λόφο Καστέλι στα Χανιά, καθώς οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον χώρα επί 9 μήνες αποχώρησαν.
Σε ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα στον λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ομάδα περίπου 50 ατόμων μελών της “Συνέλευσης Αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα”.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι πολίτες άνοιξαν τις πόρτες που φυλάσσονταν από την αστυνομία τους τελευταίους 9 μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ένταση αφού οι αστυνομικοί αποχώρησαν άμεσα.
Στο μεταξύ, τα μέλη της συνέλευσης απευθύνουν κάλεσμα προς τους Χανιώτες να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην κατάληψη Ρόζα Νέρα που προγραμματίζονται, ενώ στις πέντε το απόγευμα στην αυλή της Ρόζας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση.
Η εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία των Χανίων, με σωματεία και συλλόγους να εκδίδουν ψηφίσματα στα οποία ζητούσαν να αποχωρήσει η αστυνομία και ο χώρος να δοθεί ξανά στους κατοίκους, για να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤnews

Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤnews
- Η Ταϊβάν διεξήγαγε ασκήσεις ετοιμότητας για το απόλυτο εφιαλτικό σενάριο με εισβολή από την Κίνα
- Η Γροιλανδία δεν θα πουληθεί ποτέ, τόνισε ο πρωθυπουργός της
- Οι πόλεις που αδειάζουν από κατοίκους και γεμίζουν τουρίστες – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της πίεσης
- Τουρκία: Στη φυλακή ο κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς για προσβολή του Ερντογάν
- Μουσώνας «πνίγει» την Ινδία – Πλημμύρες, διασώσεις και φόβοι για ακραία φαινόμενα
- Νέο ΔΣ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών – Πρόεδρος ο Γιώργος Δήμας


