
Αρκουμανέας: Συζητάμε για επέκταση του προγράμματος για τις ΚΟΜΥ
Στόχος είναι να εντείνουμε την επιδημιολογική επιτήρηση και κυρίως να την ενισχύσουμε με την κατάλληλη τεχνολογία.
«Η πανδημία κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός δυνατού Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πόσο χρήσιμος και απαραίτητος είναι και σε έκτακτες περιπτώσεις, αλλά και στην καθημερινή προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά την διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Regional Growth Conference που συνδιοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Αρκουμανέας αναφερόμενος στις δράσεις που αναπτύσσει τώρα και στο άμεσο μέλλον ο οργανισμός σημείωσε ότι «στόχος είναι να εντείνουμε την επιδημιολογική επιτήρηση και κυρίως να την ενισχύσουμε με την κατάλληλη τεχνολογία, ώστε να μπορούμε πολύ καλύτερα να επιτηρούμε όλα τα μεταδοτικά νοσήματα στη χώρα μας».
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχουν εξασφαλιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί το κεντρικό εργαστήριο Δημόσιας Υγείας. «Φιλοδοξούμε ότι θα γίνει το καλύτερο εργαστήριο στη χώρα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα».
Ανέφερε ότι παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο περιφερειακών εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο, τα οποία θα αναπτυχθούν σε περιοχές της χώρας, ενώ αναφερόμενος στις κινητές μονάδες τόνισε ότι «ήδη συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επεκταθεί η διάρκεια του προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και με ένα καινούργιο ρόλο στην μετά covid εποχή».
- Ιράν: Για «πολύ καλές» έμμεσες συνομιλίες στο Κατάρ κάνει λόγο ο Τραμπ
- Κατεχόμενα: Μίσθωσαν την παραλία όπου έγινε η απόβαση στην Κύπρο το 1974 στον κατοχικό στρατό για 30 χρόνια
- Άνοιξαν το σκορ οι ΗΠΑ κόντρα στη Βοσνία (vids)
- Νιγηρία: Ενοπλοι δολοφονούν τουλάχιστον 15 ανθρώπους στην «κεντρική ζώνη»
- Και ο Παναμάς χτίζει νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας για την… αντιμετώπιση των συμμοριών
- Κολομβία: Λιτότητα και υδραυλική ρωγμάτωση με το καλημέρα από τη νέα ακροδεξιά κυβέρνηση


