Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος: Μονόδρομος ο εμβολιασμός - «Μην ακούτε τους ψεκασμένους αντιεμβολιαστές»

Βασιλακόπουλος: Μονόδρομος ο εμβολιασμός – «Μην ακούτε τους ψεκασμένους αντιεμβολιαστές»

«Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, ενώ μεταξύ άλλων προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους, όπως τους χαρακτήρισε, τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές.

«Η λύση είναι μια, είναι μονόδρομος, είναι ο εμβολιασμός», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θ. Βασιλακόπουλος.

«Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο» ανέφερε εν τω μεταξύ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ όσον αφορά την περίπτωση της αναισθησιολόγου στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και επιμένει πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

«Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα» είπε ενώ μεταξύ άλλων προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους, όπως τους χαρακτήρισε, τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές.

«Παραταύτα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ό,τι περίπου το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί» συνέχισε τονίζοντας εκ νέου πως οι γιατροί-αρνητές του εμβολίου είναι μειοψηφία.

«Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό κι έχει εμβολιαστεί», κατέληξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως αντί να συζητάμε μόνο περί ατομικών δικαιωμάτων , να δούμε πότε τα ατομικά δικαιώματα, επηρεάζουν και τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, τονίζοντας πως το γεγονός ότι χειρουργεία ασθενών έχουν «πάει πίσω» αυτή την στιγμή εξαιτίας του γεγονότος δεν είναι λίγο.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα ο καθηγητής εξέφρασε την γνώμη πως το κράτος έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαικά και αυτό αναγνωρίζεται από τους ευρωπαίους επιστήμονες.

«Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας», τόνισε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024