Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία με τον Δημιουργό: «Να νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα για θρησκευτικούς λόγους»

Επικοινωνία με τον Δημιουργό: «Να νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα για θρησκευτικούς λόγους»

Ζητούν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο «γιατί μόνο έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δημιουργό τους...».

Το κίνημα των Ρασταφάρι στην Κένυα προσφεύγει στη δικαιοσύνη και απαιτεί τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για… θρησκευτικούς λόγους.

«Πρέπει να καπνίζει»

Το πολιτικό και θρησκευτικό κίνημα των Ρασταφάρι στην Κένυα εγκαινιάζει τη συνέντευξη Tύπου με παραδοσιακά τραγούδια.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στρέφεται στην ουσία: ο δικηγόρος τους, ενημερώνουν οι Ρασταφάρι, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για να ζητήσει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Υποστηρίζει ότι οι λόγοι είναι καθαρά θρησκευτικοί. «Εάν θέλει να ζήσει με πίστη, ο Ράστα πρέπει να καπνίζει μαριχουάνα σε τακτά χρονικά διαστήματα», υποστηρίζει ο δικηγόρος Σαντράκ Βαμπούι. «Γιατί μόνο έτσι μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δημιουργό του…»

Στην Κένυα, το κίνημα των Ρασταφάρι είναι αναγνωρισμένο ως θρησκευτική κοινότητα, όπως συμβαίνει με την Καθολική και την Ευαγγελική Εκκλησία, τους μουσουλμάνους ή τους ινδουϊστές.

Προφήτης της κοινότητας θεωρείται ο πρώην αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ. Στη Τζαμάϊκα, η μαριχουάνα έχει ήδη νομιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων και για θρησκευτικούς λόγους.

Αλλά και στην Κένυα οι πιστοί του κινήματος Ρασταφάρι θεωρούν ότι η μαριχουάνα περιλαμβάνεται στα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Ανάμεικτες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη


Χαϊλέ Σελασιέ, ο προφήτης του κινήματος των Ρασταφάρι

Στην κοινή γνώμη οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες, όπως προκύπτει από μικρή έρευνα στους δρόμους της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

«Το χόρτο είναι λιγότερο επικίνδυνο από άλλα πράγματα, που είναι και νόμιμα. Ο Θεός μας το έδωσε, πώς μπορούμε λοιπόν να λέμε ότι είναι κάτι άσχημο;» λέει ένας νεαρός.

«Δεν νομίζω ότι σκέφτονται τον Θεό όλοι αυτοί», λέει μία γυναίκα. «Αλλά μπορεί να το βλέπουν ως ένα είδος θεραπείας».

Eνας άλλος δηλώνει: «Είμαι χριστιανός και δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα. Είναι ενάντια στον νόμο…»

Η κατοχή, πώληση ή καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στην Κένυα δεν είναι αμελητέα υπόθεση και τιμωρείται σήμερα με ποινή φυλάκισης έως 20 ετών.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά μέλη της κοινότητας των Ρασταφάρι βρίσκονται στη φυλακή. Κι όμως, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του κινήματος, δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να επιδιώξουν την επικοινωνία με τον Δημιουργό.

Στήριξη από μεμονωμένους πολιτικούς

Φυτό κάνναβης

Δεν λείπουν όμως και οι πολιτικοί, οι οποίοι στηρίζουν το αίτημα των Ρασταφάρι.

Oπως ο γερουσιαστής Λεντάμα Ολέκινα, περιζήτητος καλεσμένος σε τηλεοπτικά πάνελ, καθώς συχνά σχολιάζει τις εξελίξεις με ιδιαίτερο και αιχμηρό τρόπο, που προκαλεί αίσθηση.

Το ίδιο κάνει και στη συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης: «Ακούστε με που σας λέω, οκτώ στους δέκα βουλευτές καπνίζουν μαριχουάνα…» υποστηρίζει ο γερουσιαστής.

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024