Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ναι» σε ομάδες Β και αναδιάρθωση από Super League 2

«Ναι» σε ομάδες Β και αναδιάρθωση από Super League 2

Προχωράει το σχέδιο με τις Β’ ομάδες μετά το «ναι» των ομάδων της Super League 2 και της Football League στην τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Προχωράει και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Ολοταχώς για το πρότζεκτ των Β’ ομάδων και για ενοποίηση Super League 2 και Football League που θα φέρει γενικότερη αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο. Αυτό προέκυε από την τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα οι ομάδας της Super League 2 και της Football League με τον Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να δίνει κι αυτός το παρών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τους συλλόγους για το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίο θα νομοθετήσει μέσα στις επόμενες μέρες, με τις ομάδες να παίρνουν μία – μία τον λόγο και να μη φέρνουν αντιρρήσεις, πλην του Λεβαδειακού και του Γιάννη Κομπότη.

Η νέα SL2 θα είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους, από τη Football League θα ανέβουν συνολικά 16 ομάδες, ναι από τη Γ’ Εθνική ενώ μένει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με Καραϊσκάκη και ΟΦ Ιεράπετρας που υποβιβάστηκαν από τη SL2.

Όσον αφορά τις ομάδες Β, ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Κι εκεί προέκυψε πως οι ομάδες Β που θα δημιουργηθούν θα μοιραστούν στους δύο ομίλους που θα υπάρχουν.

Το Μετοχικό Κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι περίπου 250.000 ευρώ, ενώ η εγγυητική 100.000 ευρώ. Ποσά που ναι μεν προκαλούν προβληματισμό σε κάποιες ομάδες, πλην όμως ο Λευτέρης Αυγενάκγς ενημέρωσε τους 20 της Football League πως σύντομα θα μοιραστούν 1.550.000 ευρώ (από 77.500 κάθε ομάδα) από το στοίχημα.

Τέλος, το προγραμματισμένο ΔΣ της Ένωσης για σήμερα αναβλήθηκε και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε πως την ξεκάθαρη και σαφή θέση του για το πλάνο της δημιουργίας των Β’ ομάδων των ΠΑΕ της Superleague γνωστοποίησε ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση του το πρωί της Πέμπτης. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέστησαν σαφές πως προσεγγίζουν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την πρόοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας και δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Με την ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός διευκρίνισε με καθαρό τρόπο ότι προτείνει οι ΠΑΕ της Superleague να μην καρπώνονται έσοδα από την παρουσία των Β’ ομάδων τους στη Superleague 2, αλλά αντίθετα να αφήνουν σαν παρακαταθήκη στις άλλες συμμετέχουσες στην κατηγορία την αναβάθμιση του προϊόντος και φυσικά την προσέλκυση περισσότερων χορηγών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εδώ και πολλά χρόνια είναι υπέρμαχος της δημιουργίας «ομάδων Β» στη Super League 2. Κάτι που έχει ήδη υιοθετηθεί πριν από χρόνια από όλες τις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης, καθώς οι «ομάδες Β» αναβαθμίζουν ποδοσφαιρικά και οικονομικά το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν. Μάλιστα για πρώτη φορά οι περισσότερες «μεγάλες» ομάδες έχουν συμφωνήσει σε αυτό.

Ξεκαθαρίζουμε στον Πρόεδρο της Super League 2 κ. Λεουτσάκο και σε όσους προσπαθούν να πυρπολήσουν κάθε προοπτική αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς το μόνο που πραγματικά ξέρουν να κάνουν είναι να το απαξιώνουν, όπως πρόσφατα διαπίστωσε όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη μέσα από τις εικόνες ντροπής που είδαμε στην κρατική τηλεόραση, με επιθέσεις, εισβολές, απειλές, καταστρατήγηση υγειονομικών πρωτοκόλλων ακόμα και ψευδείς εκθέσεις της Αστυνομίας και άλλες αξιόποινες πράξεις στους αγώνες του Ιωνικού και άλλων ομάδων στα γήπεδα της Νίκαιας, των Χανίων, της Ξάνθης κλπ, ότι η πάγια θέση της ομάδας μας είναι: οι «ομάδες Β» των ΠΑΕ της Super League 1 να μην έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κανένα ποσό από τα έσοδα των ομάδων της Super League 2 (τηλεοπτικά δικαιώματα, κεντρικές χορηγίες, στοίχημα κλπ).

Δηλαδή οι συμμετέχουσες στη Super League 2 ομάδες, θα καρπωθούν αποκλειστικά την υπεραξία στα έσοδα της Super League 2 από τη συμμετοχή των «ομάδων Β» των ΠΑΕ της Super League 1 είτε εμπορική, είτε σε τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε από τους χορηγούς του πρωταθλήματος.

Το πραγματικό ποδόσφαιρο και η Πολιτεία δεν μπορούν να αφήσουν την τύχη ενός τόσο επιτυχημένου σε όλη την Ευρώπη project στα χέρια κάποιων λαθρεπιβατών του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους αρμόδιους φορείς που έχουν ήδη καθυστερήσει».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024