Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τάσος Μπερδέσης: Είχε αποκαλύψει ότι δεχόταν απειλές - «Κλειδί» η κατάθεση της συντρόφου του

Τάσος Μπερδέσης: Είχε αποκαλύψει ότι δεχόταν απειλές – «Κλειδί» η κατάθεση της συντρόφου του

Τέσσερις ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Μπερδέση, η αστυνομία έχει έναν κύκλο υπόπτων που ήθελαν τον πυγμάχο νεκρό. Ο δικηγόρος του αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο 39χρονος δεχόταν απειλές, ενώ σημείο κλειδί θεωρείται η κατάθεση της συντρόφου του

Τέσσερις ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Μπερδέση, η αστυνομία έχει έναν κύκλο υπόπτων που ήθελαν τον πυγμάχο νεκρό. Ο δικηγόρος του αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο 39χρονος δεχόταν απειλές, ενώ σημείο κλειδί θεωρείται η κατάθεση της συντρόφου του.

Σύμφωνα με το Star, η Ελισσάβετ Καρυπίδου, σύντροφος του Τάσου Μπερδέση, αν και βρίσκεται σε σοκ θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις αρχές. Να περιγράψει δηλαδή πώς ήταν ο αγαπημένος της τον τελευταίο καιρό και αν δεχόταν απειλητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα. Κάθε λεπτομέρεια μετρά, προκειμένου να φθάσουν οι αρχές στους εκτελεστές του. Γυρνούν τον χρόνο πίσω γιατί ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι δεχόταν απειλές.

«Δεχόταν απειλές για τη ζωή του»

«Ο αδικοχαμένος Τάσος Μπερδέσης είχε αναφέρει σε κατάθεσή του, πριν από δυόμιση χρόνια, ότι δεχόταν σοβαρές απειλές για τη ζωή του. Το αν αυτές οι απειλές συνδέονται με τη σε βάρος του ανθρωποκτονία είναι αντικείμενο έρευνας των διωκτικών αρχών» σημείωσε ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Για την αστυνομία ο 39χρονος πυγμάχος είχε περιφερειακό ρόλο, όπως άλλωστε και το 2015 όταν το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε μια δικογραφία για υποθέσεις εκβιασμών.  Γνώριζαν ότι δούλευε ως πορτιέρης σε κάποια νυκτερινά κέντρα, ενώ έκανε και συνοδείες επιχειρηματιών. Οι αρχές θεωρούν ότι το κίνητρο είναι κάποια προσωπική διαφορά που έχει τη ρίζα του στην Πάτρα.

«Γενικά τα άγχη του ο Τάσος δεν τα έβγαζε. Ήταν άνθρωπος που έβγαζε σιγουριά 100%. Δεν ήταν άνθρωπος που θα φοβόταν κάτι. Το μόνο που φοβόταν αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Θεός κανένας άλλος» σημείωσε φίλος του.

Τι είχε πει σε αστυνομικό λίγους μήνες πριν τη δολοφονία

«Τα έχω αφήσει όλα πίσω μου» είχε πει ο πυγμάχος στον πρώην βουλευτή και πρώην διοικητή ασφαλείας Πατρών, όταν τον συνάντησε πριν από λίγο καιρό. Ο ίδιος ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Νταβλούρος αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Με πλησίασε ο ίδιος, μου δήλωσε ποιος είναι. Τον είδα ήρεμο και μάλιστα μου δήλωσε ότι είχε αλλάξει πορεία και ότι είχε πάρει τον ίσιο δρόμο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα λόγια του. ‘Η παλιά ατζέντα πετάχτηκε, να ξέρεις ότι βρίσκομαι στο δρόμο του Θεού και όλα καλά’» περιέγραψε.

Πού εστιάζουν οι αρχές

Οι αρχές έχουν εστιάσει σε προσωπικές διαμάχες που είχε ο πυγμάχος τα τελευταία 2,5 χρόνια, κυρίως στην Πάτρα. Με ποιους είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και ποιοι τον είχαν απειλήσει. Στο επίκεντρο είναι δύο πρόσωπα. Ο ένας από αυτούς είναι γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, ο οποίος είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με το θύμα.

O κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση έχει ήδη αρχίσει. Οι αρχές συλλέγουν υλικό από κάμερες, όχι μόνο την ημέρα της δολοφονίας αλλά και μέρες πριν. «Σαρώνουν» το καθημερινό δρομολόγιο του πυγμάχου για να φθάσουν στους εκτελεστές του.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024