Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εργασιακό: Σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη

Εργασιακό: Σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μαζικό συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μαζικό συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Το νομοσχέδιο έκτρωμα να αποσυρθεί, κάτω τα χέρια από το οκτάωρο», συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προστασία του οκταώρου, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνονται με πορεία προς το Σύνταγμα.

«Να αποσυρθεί τώρα! Κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, που έγινε με νόμους όλων των κυβερνήσεων. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, ενώ στέλνουν «μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά» ενόψει της απεργίας στις 10 Ιουνίου.

«Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία. Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο! Οι απεργίες, η πλούσια δράση αυτών των μηνών αλλά και οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη του περιεχόμενου του νομοσχεδίου, έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ψέματα που ξεστομίζει καθημερινά η κυβέρνηση και ο υπουργός, για να το περάσουν χωρίς αντιδράσεις.Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Στο συλλαλητήριο παρευβρίσκεται αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024