Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το έντονο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για σημαντική ενίσχυση των εισαγωγών ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων αλλά και για επενδύσεις στην αγροτική οικονομία συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο Πρεσβευτής των ΗΑΕ στην Ελλάδα Σουλεϊμάν Χαμέντ Αλμαζρούεΐ.

Ο Σπ. Λιβανός επισήμανε ότι η αναβάθμιση των στρατηγικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του αγροδιατροφικού τομέα.

Ο Πρέσβυς κ. Χαμέντ Αλμαζρούεΐ αναφέρθηκε στη στρατηγική των ΗΑΕ για την επισιτιστική ασφάλεια, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα του, και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα χάρις στην εξαιρετική ποιότητα, ασφάλεια και διατροφική αξία των αγροδιατροφικών προϊόντων της, αλλά και τη γεωγραφική εγγύτητα μεταξύ των δυο χωρών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί στο προσεχές διάστημα επικοινωνία και ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ του κ. Λιβανού και της Υπουργού Επισιτιστικής Ασφάλειας των ΗΑΕ Μάριαμ Χαρέμπ Αλμέιρι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr