Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Να απομακρυνθεί ο Χρυσοχοΐδης

Τζανακόπουλος: Να απομακρυνθεί ο Χρυσοχοΐδης

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «έχουμε τουλάχιστον 16 δολοφονίες μαφιόζικου τύπου από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επί υπουργίας του κ. Χρυσοχοΐδη»

Την «άμεση απομάκρυνση του κ. Χρυσοχοΐδη ως αποδεδειγμένα πλέον ανίκανου να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας του οργανωμένου εγκλήματος», ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Μετά τον «πόλεμο» του οργανωμένου εγκλήματος που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, μετά τις διαδοχικές δολοφονίες και τα καθημερινά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, μετά τις δηλώσεις ακόμα και της κ. Μπακογιάννη ότι η βαλκανική μαφία έχει μετακομίσει στην Αθήνα, το γεγονός ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης νίπτει τας χείρας του, τον καθιστά ανίκανο και εξαιρετικά ανεπαρκή να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την κρίση», ανέφερε.

Υποστήριξε μιλώντας στο Open ότι «έχουμε τουλάχιστον 16 δολοφονίες μαφιόζικου τύπου από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επί υπουργίας του κ. Χρυσοχοΐδη», για να προσθέσει ότι «αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα, προτεραιότητά της είναι να συστήνει πανεπιστημιακή αστυνομία, να κυνηγάει φοιτητές που διαμαρτύρονται για το νόμο της κυβέρνησης και να δέρνει τον κόσμο στις γειτονιές όπως έκανε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «αυτές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι που οδήγησαν στην έξαρση της βίας του οργανωμένου εγκλήματος και τη μετατροπή της Αθήνας σε πεδίο πολέμου μαφιόζων», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν πολλά που συνηγορούν στο ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει τις υπόγειες διαδρομές της μαφίας αλλά είναι ανίκανη να διαχειριστεί αυτό το φαινόμενο». Σχολίασε ότι δεν μπορεί να κάνει υποθέσεις «αν και κατά πόσο η ελληνική μαφία έχει και διασυνδέσεις πολιτικού χαρακτήρα, αλλά πάντοτε το οργανωμένο έγκλημα βρίσκει πατήματα, ειδικά σε εξαιρετικά συντηρητικές κυβερνήσεις».

Είπε, τέλος, ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αφήσει εδώ και 8 μήνες τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να αλωνίζει στα Βαλκάνια και να δίνει μάλιστα και συνεντεύξεις σαν ελεύθερος πολίτης», «ούτε να συλλάβει τον κ. Παππά, ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024