Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Ελπίζουμε στη μεγιστοποίηση των σχέσεών μας με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου

Ερντογάν: Ελπίζουμε στη μεγιστοποίηση των σχέσεών μας με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου

Η επιθυμία μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες για συνεργασία στο μέγιστο επίπεδο με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία ελπίζει να μεγιστοποιήσει τη συνεργασία της με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου «σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους», δήλωσε χθες Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Αγκυρα εργάζεται για να επιδιορθώσει τις τεταμένες σχέσεις της με το Κάιρο και ορισμένες αραβικές χώρες του Κόλπου μετά από χρόνια εντάσεων.

Τεταμένες

Οι σχέσεις μεταξύ της Αγκυρας και του Καΐρου παραμένουν τεταμένες από τότε που ο στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε το 2013 τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που πρόσκειται στον Ερντογάν.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Σαουδική Αραβία είναι επίσης τεταμένες λόγω της τουρκικής στήριξης στο Κατάρ σε μια περιφερειακή διαμάχη και εξαιτίας της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου, στην Κωνσταντινούπολη.

«Συνεργασία στο μέγιστο…»

«Η επιθυμία μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες για συνεργασία στο μέγιστο επίπεδο και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους… Η ίδια κατάσταση ισχύει και για όλες τις χώρες του Κόλπου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024