Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MEGA Stories: Η γλώσσα επικοινωνίας στα dating apps και οι δυσκολίες της

MEGA Stories: Η γλώσσα επικοινωνίας στα dating apps και οι δυσκολίες της

«Το θέμα είναι να βρεις τον άνθρωπο που θα έχει τις ίδιες προσδοκίες με σένα», λέει η Λίνα Ρόκου.

Με τη γλώσσα επικοινωνίας των χρηστών στα dating apps ασχολήθηκε η εκπομπή MEGA Stories, με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Λίνα Ρόκου να δίνει τις δικές της εξηγήσεις για τις εφαρμογές γνωριμιών.

«Με τα χρόνια φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί μια γλώσσα επικοινωνίας, όμως μάλλον βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, γιατί δεν είναι κάτι που έχει μεγάλη προϊστορία» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι αλλαγές θα γίνουν από τα παιδιά που δεν θα γνωρίσουν το φλερτ χωρίς κοινωνικά δίκτυα και dating apps.

«Φαντάζομαι ο καθένας έχει τις προσδοκίες του. Το θέμα είναι να βρεις τον άνθρωπο που θα έχει τις ίδιες προσδοκίες με σένα. Όσο δύσκολο είναι να τον γνωρίσεις σε ένα μπαρ, νομίζω το ίδιο δύσκολο είναι να τον γνωρίσεις μέσω ενός dating app ή ενός κοινωνικού δικτύου» πρόσθεσε για το τι αναζητά ο καθένας από το διαδικτυακό φλερτ.

Στο ερώτημα αν μπορούν να γεννηθούν αληθινοί έρωτες στο Διαδίκτυο ο Μάκης Παπασημακόπουλος απάντησε μονολεκτικά: «Δύσκολα», εξηγώντας ότι σπάνια συναντάς στο Διαδίκτυο κάποιον που να «είναι» ο εαυτός του. «Στο Διαδίκτυο φτιάχνουμε μια συγκλονιστικά αστεία version του εαυτού μας, επομένως εμφανίζεσαι στο Διαδίκτυο ως ενδιαφέρον τύπος όμως από κοντά όλα αλλάζουν» προσθέτει ο Μάκης Παπασημακόπουλος.

«Τους δίνεται η ευκαιρία να σκηνοθετήσουν τον εαυτό τους, απλά να πούνε ψέματα, να στηθούν με κάποιο τρόπο και να έχουν πολύ χρόνο, δηλαδή επιλέγουν εκείνοι “πότε” και “πως”. Πράγμα το οποίο στην αναλογική ζωή δεν είναι έτσι» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Κορδούτης, καθηγητής Κοιν. Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων. «Πρέπει να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε ότι οι σχέσεις, θεμελιώνονται πάνω στο ερωτικό πάθος, όμως κυρίως είναι η ευκαιρία μας να ολοκληρωθούμε. Να βρούμε έναν άνθρωπο να μας αποδεχθεί όπως ακριβώς είμαστε, άρα ατελείς» συμπλήρωσε ο κ. Κορδούτης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024