«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίλητος παρουσιάζουν:

Φαιστός

Το κόσμημα της μινωικής Κρήτης

Μία μοναδική ξενάγηση σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού κόσμου.

Η ίδρυση, ιστορική αναδρομή, το χρονικό των ανασκαφών, το Ανάκτορο, ο δίσκος της Φαιστού και οι ανεκτίμητοι θησαυροί του ελληνικού πολιτισμού.

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναλυτικές πληροφορίες και άγνωστα στοιχεία.

Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.

Η Φαιστός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού κόσμου και είναι η δεύτερη, μετά την Κνωσό, σπουδαιότερη πόλη της Κρήτης σε πλούτο και δύναμη. Ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του ελληνικού πολιτισμού. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου σε απόσταση 62 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 100 μέτρων, νότια του ποταμού Γεροποτάμου και του αρχαίου Ληθαίου, κοντά στην κωμόπολη Τυμπάκι. Η πανοραμική θέα από τον λόφο είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Ο λόφος περιβάλλεται από τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους του Ψηλορείτη, των Αστερουσίων και των Λασιθιώτικων Oρέων.

Το όνομα της Φαιστού σήμαινε «λαμπρός, ένδοξος». Κυριαρχώντας στην εύφορη κοιλάδα της Μεσαράς, σε στρατηγική θέση, αποτελούσε οικονομικό, διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο. Η Φαιστός Περιλαμβάνεται στις τρεις σημαντικές πόλεις που ίδρυσε ο Μίνωας στην Κρήτη. Η Φαιστός αποτελεί λαμπρό παράδειγμα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστούν κρητικά παλάτια και κοινωνίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο