Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοΐδης για οργανωμένο έγκλημα: Υπάρχει αυγό του φιδιού - Η δημοκρατία να απαντήσει ενωμένη

Χρυσοχοΐδης για οργανωμένο έγκλημα: Υπάρχει αυγό του φιδιού – Η δημοκρατία να απαντήσει ενωμένη

Απάντηση στις κατηγορίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, έδωσε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Απάντηση στις κατηγορίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, έδωσε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός, «όπως το 2018, έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες. Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ», τονίζει.

Προσθέτει πως η Ελλάδα «δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της», επισημαίνοντας ότι παραμένουμε σταθερά «στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθυμίζει ότι πρόσφατα, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Και υπογραμμίζει ότι ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται: «Όπως με την τρομοκρατία, όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία», αναφέρει προσθέτοντας πως το οργανωμένο έγκλημα «δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Τονίζει, μάλιστα, πως εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς, «θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας».

Γι’ αυτό, αναφέρει, «η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη».

«Μην μπερδεύετε τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζει με τη δήλωσή του πως, «όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι».

Και προσθέτει: «Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών, για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για «αυγό του φιδιού» και καλεί να μην το αφήσουμε, «τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας».

Διευκρινίζει ότι «η αστυνομία δεν ολιγωρεί», τονίζονταας πως, μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες, «έγιναν έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 «στοχευμένοι» έλεγχοι σε στέκια της νύχτας», ενώ προσθέτει πως οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. «Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών», αναφέρει.

Τέλος, επισημαίνει πως, με το οργανωμένο έγκλημα, «κανείς να μην αμφιβάλλει», όπως λέει χαρακτηριστικά, «θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας», καταλήγοντας πως «όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024