Το σχέδιο αποκάλυψε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Με αρχική ομολογιακή έκδοση ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει το πακέτο στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο Μπον είπε επίσης ότι περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ θα εισέλθουν στην ευρωπαϊκή οικονομία από το τρέχον έτος.

Ο Γάλλος υφυπουργός αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης ομολόγου την 1η Ιουνίου προσκαλώντας μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς τράπεζες και οι τίτλοι θα εκδοθούν τον Ιούνιο.

«Αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον από την αγορά και τα επιτόκια θα είναι πολύ ευνοϊκά», είπε χαρακτηριστικά στη Les Echos.

Ερωτηθείς εάν τα νέα ομόλογα θα ονομαζόταν κορωνο- ομόλογα, είπε «ας αποφύγουμε αυτόν τον τοξικό (ραδιοενεργό) όρο» και πρόσθεσε ότι με το Ταμείο Ανάκαψης δημιουργείται σε εμβρυακή μορφή ένα ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου θα δαπανηθούν από τον Ιούλιο και μετά και μέχρι το τέλος του έτους η Ευρώπη θα εισφέρει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη των κρατών μελών της, είπε.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr