Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Μπένετ ανακοίνωσε σχηματισμό κυβέρνησης που θα βάλει τέλος στην πρωθυπουργία Νετανιάχου
Αν και είναι πιο κοντά πολιτικά στον Νετανιάχου, ο αρχηγός του κόμματος Yamina της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το κόμμα του Γιαΐρ Λαπίντ.
Ο πολιτικός αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Yamina, Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι θα συνεργασθεί με τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ, με στόχο το τέλος της εποχής του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Ανακοινώνω ότι θα κάνω τα πάντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τον φίλο μου Γιαΐρ Λαπίντ», δήλωσε ο Ναφτάλι Μπένετ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Ο Γιαΐρ Λαπίντ ηγέτης του κόμματος Yesh Atid (Υπάρχει Μέλλον), ο οποίος έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις αρχές Μαΐου από τον πρόεδρο της χώρας Ρέουβεν Ρίβλιν, μετά την αποτυχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση, ενέτεινε τις τελευταίες ημέρες τις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα του ισραηλινού κοινοβουλίου με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης επί προγράμματος αντι-Νετανιάχου.
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ

