Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αφρικανική «κατάρα» που κυνηγά τον Γκουαρντιόλα λόγω… Τουρέ

Η αφρικανική «κατάρα» που κυνηγά τον Γκουαρντιόλα λόγω… Τουρέ

Άλλη μια σεζόν ολοκληρώθηκε, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να μην κρατάει στα χέρια του την κούπα του Champions League. Η εξήγηση φαίνεται πως κρύβεται πίσω από μια… αφρικανική κατάρα.

Η Τσέλσι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι στον μεγάλο τελικό του Champions League στο Οπόρτο και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο τίτλο, όμως αυτό δεν έγινε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκλειδε μια δεκαετία χωρίς το εν λόγω τρόπαιο.

Φταίει το αρχικό σχήμα, η ψυχολογία, η προετοιμασία της ομάδας, η τακτική; Η μήπως η εξήγηση είναι… μεταφυσική και έχει να κάνει με τον άλλοτε ποδοφαιριστή των «πολιτών», αλλά και του Ολυμπιακού, Γιάγια Τουρέ;

Ο ατζέντης του Γιάγια Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ, με αφορμή τον παραγκωνισμό του Ιβοριανού μέσου είχε υπονοήσει πως πάνω στον Καταλανό τεχνικό θα πέσει αφρικανική «κατάρα».

«Ο Γκουαρντιόλα με αυτό που έκανε στον Γιάγια έστρεψε όλη την Αφρική εναντίον του. Πολλοί Αφρικανοί απομακρύνθηκαν από τη Μάντσεστερ Σίτι και είμαι σίγουρος πως πολλοί σαμάνοι στην Αφρική δεν θα του επιτρέψουν στο μέλλον να κατακτήσει το Champions League.

Θα είναι για τον Πεπ μια αφρικανική κατάρα. Θα δείτε αν έχω δίκιο ή όχι. Τελειώνοντας την καριέρα του Γιάγια στη Σίτι δεν έκανε απλώς ένα λάθος, αλλά έγκλημα. Θα δείτε τι δύναμη έχουν οι σαμάνοι στην Αφρική. Να το θυμάστε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: to10.gr

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024