Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανάκης- Λουκίδης: Νέο διάγραμμα κοροναϊού - Εμβόλιο και θρομβώσεις, προβλήματα πνεύμονα

Τζανάκης- Λουκίδης: Νέο διάγραμμα κοροναϊού – Εμβόλιο και θρομβώσεις, προβλήματα πνεύμονα

Αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα που έχει επιμεληθεί για την πορεία της πανδημίας κοροναϊού ο καθηγητής Τζανάκης επεσήμανε πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή εξέλιξη καθώς ήδη έχουμε πέσει σε επίπεδο 40% όσον αφορά τους διασωληνωμένους.

Για τα δεδομένα του πρόσφατου μοντέλου για την πορεία της πανδημίας, την χρήση της μάσκας και το τι ισχύει για πολίτες με ιστορικό θρομβώσεων ή πνευμονολογικά προβλήματα και τον εμβολιασμό τους, μίλησαν στον ΣΚΑι οι καθηγητές Πνευμονολογίας  Ν. Τζανάκης και Στ. Λουκίδης.

Αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα που έχει επιμεληθεί για την πορεία της πανδημίας κοροναιού ο καθηγητής Τζανάκης επεσήμανε πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή εξέλιξη καθώς ήδη έχουμε πέσει σε επίπεδο 40% όσον αφορά τους διασωληνωμένους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μοντέλου τέλος Ιουνίου θα βρισκόμαστε στα επίπεδα που ήμασταν στα μέσα του Ιανουαρίου.

«Η πρόβλεψη μας από εκεί και ύστερα, σύμφωνα με το δικό μας μοντέλο δείχνει ότι θα βρεθούμε περίπου εκεί που ξεκινήσαμε τέλος Ιουνίου προς τα μέσα Ιουλίου» είπε συγκεκριμένα.

«Το να πετάξουμε τις μάσκες είναι συγκεκριμένο πράγμα, εκείνο που σκέφτομαι και λέω από επιδημιολογικής απόψεως, το να φοράς μια μάσκα σε ένα δρόμο που περπατάς, σε ένα άλσος που τρέχεις, σε ένα δάσος που κάνεις μια βόλτα νομίζω δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση» πρόσθεσε, ερωτώμενος εάν τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα συνεπάγονται και το τέλος της χρήσης μάσκας.

«Νομίζω πρέπει αυτό να αναθεωρηθεί πάραυτα» υπογράμμισε αντιπαραβάλλοντας όμως ότι εάν πρόκειται για περιπτώσεις συνωστισμών, σύναξης πολλών ανθρώπων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και σε κοντινές αποστάσεις, ενέχεται κίνδυνος.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Λουκίδης, απαντώντας στο ερώτημα για το τι ισχύει για τους πολίτες με πνευμονολογικά προβλήματα και θρομβώσεις που επιθυμούν να εμβολιαστούν για τον κοροναιό, εξήγησε ότι ο γιατρός του καθένα μας γνωρίζει καλύτερα το ιστορικό του και επομένως μπορεί να τον κατευθύνει ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Λουκίδης υπογράμμισε πως πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τα δεδομένα για την «μετά λοίμωξη εποχή», θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα έναν ασθενή που έχει περάσει λοίμωξη Covid, έχει νοσηλευθεί και φαίνεται να έχει κάποιες επιπτώσεις στον πνεύμονα, ενδεχομένως μακροχρόνιες.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια αξιολόγηση στο τρίμηνο από τον πνευμονολόγο τους με σκοπό να δουν εάν έχουν κάποιες υπολειμματικές διαταραχές από την λοίμωξη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024