Αναβλήθηκαν οι εκλογές στην ΕΟΚ
Η νέα ΚΥΑ που δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, έβαλε «στοπ» στις εκλογές της ΕΟΚ, που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή (30/5) στη Λεωφόρο.
Οριστικό: Οι εκλογές στην ΕΟΚ αναβλήθηκαν. Η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, έβαλε «μπλόκο» στις εκλογές της ΕΟΚ, που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Κυριακή (30/5) στο γήπεδο της Λεωφόρου.
Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας που ισχύει, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, οι δια ζώσης διεργασίες θα γίνονται μόνο εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν ξεπερνούν τα 150. Εάν τα μέλη ξεπερνούν τα 150, όπως στην περίπτωση της ΕΟΚ, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις θα πρέπει να γίνονται ψηφιακά.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της ΚΥΑ για τις εκλογές σε ομοσπονδίες:
«Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150).
Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας».
Πηγή: to10.gr
- Κολομβία: Ο Πέτρο αναγγέλλει συνάντηση με τον Τραμπ την 3η Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο
- Τραμπ: Φρένο στο σχέδιο απόφασης που θα περιόριζε τις εξουσίες του για νέες επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα
- Σοβαρό περιστατικό σε πτήση από Λάρνακα προς Αθήνα – Καρδιοχτύπησαν οι επιβάτες
- Δένδιας: Υποδεχόμαστε τον «Κίμωνα», την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra
- Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στον βυθό του λιμανιού
- Ο Τραμπ δηλώνει πως «θα βρεθεί μια λύση» για τη Γροιλανδία

