
Λουκίδης: Σε ύφεση η πανδημία – Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca
«Σε σχετικά καλή πορεία η πανδημία. Υπάρχει ύφεση 15%, ελπίζουμε να συνεχιστεί. Μέχρι μέσα με τέλη Ιουνίου, μπορεί κάτω από 1000 κρούσματα την ημέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης
Σε ύφεση βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στην χώρα τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, τονίζοντας ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου μπορεί τα ημερήσια κρούσματα να είναι κάτω από 1000.
«Σε σχετικά καλή πορεία η πανδημία. Υπάρχει ύφεση 15%, ελπίζουμε να συνεχιστεί. Μέχρι μέσα με τέλη Ιουνίου, μπορεί κάτω από 1000 κρούσματα την ημέρα. Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν είχε κάποια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Μεγάλο ρόλο παίζει ο εμβολιασμός. Όταν το 50% θα έχει εμβολιαστεί με μια δόση, περίπου μέσα με τέλη Ιουλίου, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα» υπογράμμισε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πέντε περιπτώσεις παρενεργειών από AstraZeneca στην Ελλάδα, από τους σχεδόν 945.000 εμβολιασμούς που έγιναν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
«Πέντε περιπτώσεις στο ένα εκατομμύριο. Ποσοστό ανάλογο με το ποσοστό που είναι αποδεκτό διεθνώς. Να χωριστούν κατά ηλικιακή ομάδα οι περιπτώσεις. Και να δούμε αν το ποσοστό είναι ανάλογο του διεθνούς αποδεκτού ποσοστού. Αν δεν είναι, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει το ηλικιακό όριο. Έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα το AstraZeneca. Απλώς πρέπει να καθοριστεί καλύτερα την ηλικιακή ομάδα ή το φύλο» σημείωσε.
Για τον εμβολιασμό των ανήλικων, είπε ότι μια διεθνής έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών που εμβολιάστηκαν είχαν καλή ανοσιακή αντίδρασει και κανένα δεν νόσησε από Covid. Ωστόσο, συνέχισε, ότι η σχετική μελέτη συνεχίζεται.
Τέλος, εκτίμησε ότι μέχρι να εμβολιαστεί το 50-60% του πληθυσμού θα πρέπει να φοράμε μάσκα.
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε το «blackout» – Ντεμπούτο ο Σάλιακας
- ΑΑΔΕ: Πώς ξεμπλοκάρουν άμεσα οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί
- Ο Κώστας Καραπαπάς για όλα: Αποκαλύψεις για μεταγραφές και προτάσεις (vid)
- More Greek Graduates Left the Country for Europe in 2025
- Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η ένταση με απειλές – Τεχεράνη: «Για κάθε νεκρό Ιρανό, θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό»
- Επίθεση Ν. Ανδρουλάκη στον Κ. Μητσοτάκη: Από τις πολλές σκιές μας οδηγείτε στο απόλυτο σκοτάδι της διαφθοράς – «Πάμε σε νέο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακύκλωση;»


