Τουρισμός: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα – Τι αποφασίζει η Μ. Βρετανία
Η Βρετανία έχει κατατάξει την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» κατηγορία προορισμών, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο βασίλειο από την Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλλονται σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών
Κρίσιμη θεωρείται η ερχόμενη εβδομάδα για την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα να διευκολύνει τα αεροπορικά ταξίδια από τη Βρετανία και να ενισχύσει την τουριστική δραστηριότητα για τον Ιούνιο.
Η Βρετανία έχει κατατάξει την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» κατηγορία προορισμών, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο βασίλειο από εδώ θα πρέπει να υποβάλλονται σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών.
Ωστόσο, έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, είναι πιθανό το Λονδίνο να ανακατατάξει μερικούς ελληνικούς προορισμούς, κυρίως νησιά, στην πράσινη κατηγορία, απαλλάσσοντας όσους επιλέξουν να τα επισκεφθούν από την καραντίνα κατά την επιστροφή τους.
Προορισμοί όπως η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, η Κως και η Ρόδος στηρίζονται πολύ στη βρετανική αγορά και κάθε εβδομάδα που χάνεται στοιχίζει πολύ στις τοπικές οικονομίες. Επί του παρόντος και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την υποχρεωτική καραντίνα, υπάρχουν συνεχείς ακυρώσεις .
Είναι χαρακτηριστικό πως το 2019, όταν σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, καταγράφηκαν 3,5 εκατ. αφίξεις και 2,5 δισ. έσοδα. Μάλιστα το 26% των δαπανών των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο δεύτερο τρίμηνο και το 63% στο τρίτο.
Γιατί διστάζει η Βρετανία
Ένας λόγος που η Βρετανία είναι ακόμη διστακτική στο να δώσει περισσότερες δυνατότητες στους τουρίστες είναι η ινδική μετάλλαξη.
Υπάρχει έντονη ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού της ινδικής μετάλλαξης τις τελευταίες εβδομάδες και θεωρείται πως οι εξελίξεις αυτές θα καθορίσουν και τις τελικές αποφάσεις.
Σημειώνεται πως ο σχετικός φάκελος με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών της χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες έχει ήδη σταλεί προς αξιολόγηση στους λοιμωξιολόγους στη Μεγάλη Βρετανία.
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442