
Γερμανία: Ερευνητές υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο των θρομβώσεων με τα εμβόλια
Επιστήμονες στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο με τις σπάνιες θρομβώσεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό και τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση
Επιστήμονες στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι έλυσαν το μυστήριο με τις σπάνιες θρομβώσεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό και τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια με μία «μικροδιόρθωση» μπορούν οριστικά να σταματήσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο καθηγητής Ρολφ Μάρσαλεκ (Rolf Marschalek) του Ινστιτούτου Γκέτε στη Φρανκφούρτη, ο οποίος είναι επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας από τον περασμένο Μάρτιο, δήλωσε ότι η μελέτη του κατέδειξε πως το πρόβλημα βρίσκεται στο άνυσμα των αδενοϊών, που αμφότερα τα εμβόλια χρησιμοποιούν για να μεταδώσουν την πρωτεΐνη-ακίδα του κοροναϊού μέσα στο σώμα.
Ο μηχανισμός μετάδοσης σημαίνει ότι τα εμβόλια στέλνουν την πρωτεΐνη-ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυττατικό υγρό (κυτοσόλη) που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες, ανέφερε ο Μάρσαλεκ και οι υπόλοιποι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως προκύπτει από την προδημοσίευση της έκθεσης τους, που περιγράφουν οι FT.
Μόλις βρεθούν μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις, που δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη όπου επισυμβαίνει η διαδικασία ανοσοποίησης.
- Χαλκιδική: 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Ισπανία: Πυρκαγιά κοντά στο θέρετρο Κόστα Μπράβα καίει 22.000 στρέμματα
- «Τρέλα» από τους παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου για μία φωτογραφία με τον Μέσι (vids)
- ΕΛΑΣ: «Το κόμμα χρειάζεται και τη δική σου φωνή, οικοδομούμε από κοινού ένα μέλλον για όλες και όλους»
- Forbes: Bettors Wager $400K on Putin’s Fall by the End of 2026
- Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός – «Το Θέατρο σε ευγνωμονεί»