Την ανησυχία για την κακή κατάσταση της υγείας της μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca μοιραζόταν με τους φίλους της στο Facebook η 39χρονη Βρετανίδα από την Κύπρο, λίγες μέρες πριν πεθάνει από θρόμβωση.
Η Στέφανι Ντιμπουά, μοντέλο στο επάγγελμα, είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου και σε αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει ότι δεν αισθανόταν καλά. «Νιώθω φριχτά», έγραφε χαρακτηριστικά.
Τα συμπτώματα που εμφάνισε
Στις 14 Μαΐου, η Ντιμπουά έκανε μια δεύτερη ανάρτηση για την κατάσταση υγείας της, αποκαλύπτοντας ότι είχε ξυπνήσει τρέμοντας, με πόνους στις αρθρώσεις, ζαλάδες, πονοκέφαλο και δύσπνοια.
Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι φοβόταν ότι κόλλησε κοροναϊό, αλλά έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό. «Δεν εξηγεί ποιο είναι το πρόβλημα», έγραφε η 39χρονη προσθέτοντας ότι της έβαλαν ορό και ότι θα έκανε εξετάσεις αίματος για να φανεί τι της συμβαίνει.
Αρχικώς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, αλλά όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε μεταφέρθηκε στην Λευκωσία με εγκεφαλική αιμορραγία.
Το κυπριακό υπουργείο Yγείας έχει αποστείλει στον Ευρωπαίκό Οργανισμό Φαρμάκων όλα τα σχετικά στοιχεία ώστε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με τον θάνατο της 39χρονης και το εμβόλιο της AstraZeneca.
Μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε από τον Kamran Abassalty για την κηδεία της άτυχης γυναίκας έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής £3,005.
Ο θάνατος της 39χρονης και ακόμα τρία κρούσματα θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κύπρο με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να ακυρώνουν τα ραντεβού εμβολιασμού, ενώ άλλες δεν προσέρχονται να κάνουν την δεύτερη δόση.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα