Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλίας Μόσιαλος: Η θνητότητα από τον κοροναϊό ανά ηλικιακή ομάδα

Ηλίας Μόσιαλος: Η θνητότητα από τον κοροναϊό ανά ηλικιακή ομάδα

Στοιχεία γύρω από τη θνητότητα από τον κοροναϊό ανά ηλικιακή ομάδα παραθέτει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

«Είναι άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση. Η παραπληροφόρηση σκοτώνει και το βλέπουμε», τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του, με την οποία αναφέρεται στα διαθέσιμα στοιχεία για τη θνητότητα της Covid-19 ανά ηλικιακή ομάδα ασθενών.
Στοιχεία γύρω από τη θνητότητα από τον κοροναϊό ανά ηλικιακή ομάδα παραθέτει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

«Η θνητότητα από τον κοροναϊό ανά ηλικιακή ομάδα διαφέρει σημαντικά, και είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 σε σύγκριση με τους νεότερους, όπως φαίνεται και στο γράφημα.

Για παράδειγμα είναι υψηλή στους 70 ετών και είναι σημαντική και στους άνω των 60.

Στους 60αρηδες αν κολλήσουν 250,000 άτομα τότε θα πεθάνουν μεταξύ 4,500 και 9,000 από αυτούς ενώ μόνο ένας είναι πιθανό να αναπτύξει ιδιάζουσα θρόμβωση με το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) ή της Johnson & Johnson (JJ) σε αυτή την ηλιακή κατηγορία, και το 80% όσων αναπτύξουν ιδιάζουσα θρόμβωση θα επιβιώσουν μετά από θεραπευτική αγωγή.

Άρα σε 1,250,000 άτομα που θα εμβολιαστούν με εμβόλια των ΑΖ ή J&J και είναι 60αρηδες (60-69), 5 ίσως πάθουν ιδιάζουσα θρόμβωση και 1 ίσως αποβιώσει. Αν κάνουν εμβόλια των Pfizer και Moderna δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εμφάνισης ιδιάζουσας θρόμβωσης.

Αλλά εάν 1,250,000 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα (60-69) δεν κάνουν εμβόλιο και κολλήσουν, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 22,500 και 45.000 άτομα .

Και όχι μόνο αυτό. Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που θα κολλήσουν και θα επιβιώσουν θα πάσχει μετά από μακροχρόνια νόσο του Covid.

Περίπου 250,000 άτομα θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Αυτά είναι τα συγκριτικά νούμερα που πρέπει να εξετάζουμε», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

«Το ευχάριστο βέβαια στην Ελλάδα», πρόσθεσε, «είναι ότι οι νεότεροι συμμετέχουν μαζικά στους εμβολιασμούς», κατά τον καθηγητή. «Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπατριώτες μας», συνέστησε.

«Είναι άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση. Η παραπληροφόρηση σκοτώνει και το βλέπουμε. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας» κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου και το σχετικό γράφημα:

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024