Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ανατομία ενός εγκλήματος

Η ανατομία ενός εγκλήματος

Μπάχαλο, με ευθύνη των ΕΟΚ και ΚΕΔ. Το πρώτο παιχνίδι, το οποίο είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός στο παρκέ και επαναλήφθηκε, αλλά και οι ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή της Χατζηνικολάου, που δεν έχουν εκδικαστεί, συνθέτουν το παζλ των τελικών.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού με 74-66 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι Πράσινες πήραν το κρίσιμο παιχνίδι και μαζί τον φετινό τίτλο.

Μια διοργάνωση, η οποία όμως στιγματίστηκε από την σκανδαλώδη απόφαση της ΚΕΔ να ξαναγίνει ο πρώτος τελικός, τον οποίο είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκες στο παρκέ με 72-70.  Μια διοργάνωση-παρωδία, με τον πρώτο τελικό, ο οποίος τελικά επαναλήφθηκε, να  μεταφέρεται μια μέρα αργότερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω… κωλύματος του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα έχει καταθέσει ενστάσεις σε όλα τα παιχνίδια των τελικών για αντικανονική συμμετοχής της Ολγας Χατζηνικολάου. Τόσο στον πρώτο τελικό, ο οποίος ξανάγινε, όσο και στους άλλους τρεις. Εντάσεις που δεν έχουν εκδικαστεί, σε αντίθεση με την ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός για τον πρώτο τελικό και το καλάθι της Ριντ, που εκδικάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, που δείχνουν ότι η συμμετοχής της Όλγας Χατζηνικολάου είναι αντικανονική, λόγω της 4ετους ποινής αποκλεισμού που της είχε επιβληθεί από την WADA/CAS, ενώ επισημαίνουν ότι η έκδοση του δελτίου της δεν είναι νόμιμη, αλλά είναι εκπρόθεσμη κατά παράβαση του Κανονισμού Μεταγραφών/εγγράφων της ΕΟΚ.

Μια σειρά τελικών με σωρεία παραβάσεων. Μια σειρά, στην οποία οι δύο ομάδες κέρδισαν από δύο παιχνίδια , αλλά τελικά πήρε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός. Τελικοί, που στιγματίστηκαν με όσα έγιναν εκτός παρκέ και την απόφαση – σκάνδαλο της ΚΕΔ για τον πρώτο αγώνα, που έγινε ξανά.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο παιχνίδι στο παρκέ και τον ανάγκασαν να το ξαναπαίξει. Κέρδισε το δεύτερο με μεγάλη διαφορά. Στο τρίτο που έγινε στη Λεωφόρο βρέθηκε στο +18, ωστόσο, δεν κατάφερε να το «κλείσει» και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο στο Π. Γιαννακόπουλος.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν ψάχνουν για δικαιολογίες. Το ανέφερε και στις δηλώσεις ο προπονητής τους, Γιώργος Παντελάκης. Όμως, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των τελικών. Τη μετάθεση του πρώτου τελικού κατά μία ημέρα, λόγω… κωλύματος του Παναθηναϊκού, ο οποίος μπορούσε να αγωνιστεί στις 15:00, αλλά δεν μπορούσε να παίξει νωρίτερα.

Την επανάληψη του πρώτου τελικού, τον οποίο κέρδισαν οι Ερυθρόλευκες στο παρκέ. Τη μετάθεση του δεύτερου τελικού, λόγω της ένστασης που είχαν καταθέσει οι Πράσινες. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί ούτε η πρώτη ένσταση που είχε κάνει ο Ολυμπιακός για την Χατζηνικολάου. Οι ΕΟΚ, ΚΕΔ και η αθλητική δικαιοσύνη φέρουν ευθύνες για το μπάχαλο των φετινών τελικών. Ακόμα και έτσι, οι Ερυθρόλευκες δεν σταμάτησαν στιγμή να παλεύουν για τον τίτλο. Κόντρα σε όλα τα προβλήματα, σε όλες τις αποφάσεις, έμειναν πιστές στις αξίες τους και έπαιξαν μέχρι το τέλος.

Πηγή: to10.gr

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024