Οι Μπακς ξεκίνησαν με το δεξί τη σειρά με τους Χιτ, επικρατώντας με 109-107 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση και στο τελευταίο σουτ.

Ο άνθρωπος που έκρινε το ματς για τα ελάφια δεν ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρά το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά έκανε τα πάντα στο παρκέ, αλλά ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος με το ματς στο 107-107 και με 0.5 δευτερόλεπτα να απομένουν «ξέρανε» την παρέα του Τζίμι Μπάτλερ.

Σε μια ματσάρα που τα είχε όλα και θύμισε έντονα άρωμα άλλης εποχής στα playoffs με αψιμαχίες και τρομερές μονομαχίες, ο Μίντλετον ήταν ο ήρωας, παρά το γεγονός ότι ο πολύ άστοχος Μπάτλερ «έσωσε» προσωρινά την παρτίδα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας μπροστά στον Γιάννη με ένα εντυπωσιακό lay up.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος εκτός από το κρίσιμο καλάθι του είχε συνολικά 27 πόντους, 6 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ.

Άλλους 21 πόντους πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ωστόσο κατέβασε και 18 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Νταμπλ νταμπλ για τον Τζρου Χόλιντεϊ με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για το Μαϊάμι κορυφαίοι ήταν οι Γκόραν Ντράγκιτς και Ντάνκαν Ρόμπινσον. Ο πρώτος σταμάτησε στους 25 πόντους και πέτυχε το τρίποντο ισοφάρισης πριν έρθει το μπάζερ μπίτερ του Μίντλετον, ενώ ο δεύτερος είχε 24.