Ένα βήμα πριν από ακόμα ένα νταμπλ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν θέση και στον τελικό Κυπέλλου (για 29η φορά) με τη νίκη τους 9-7 επί της Βουλιαγμένης στο Final 8 του Λαιμού. Αντίπαλός τους θα είναι η πρωτάρα ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (23/5, 19:00).

Η Βουλιαγμένη μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 3-1 αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 3-3 με τον Ντάουμπε. Ο Τρούλος έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Βουλιαγμένη αλλά ο Ντάουμπε απάντησε ξανά, για το 4-4.

Με τον Χρυσοσπάθη οι Πειραιώτες έφτασαν στο 5-4 παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ για πρώτη φορά και δεν το έχασαν ποτέ ξανά. Ο Καπότσης έκανε το 8-5 για τον Ολυμπιακό στα 5.40′ για το τέλος με τη Βουλιαγμένη να απαντάει με τον Μπάσιτς για το 8-7 στο 3.57′.

Ένα γκολ του Ντάουμπε ωστόσο, ένα λεπτό περίπου πριν τη λήξη, έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του αντιπάλου με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση και να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 22ο κύπελλο και 19ο νταμπλ στην ιστορία του.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 0-1, 1-2, 2-2

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1 , Αλαφραγκής , Γκιουβέτσης 1 , Τρούλος 1 , Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λόζινα 1 , Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας 1, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 1, Ιρβινγκ , Γαλανόπουλος.