Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 23-5 του ΑΝΟ Γλυφάδας και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας το οποίο διεξάγεται στο Κολυμβητήριο του Λαιμού.
Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης έκαμψαν με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση της ομάδας της Γλυφάδας και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (23/5, 17:00). Εκεί θα αντιμετωπίσουν το ΝΟ Βουλιαγμένης ο οποίος επικράτησε με 17-10 του Εθνικού στον πρώτο ημιτελικό, με στόχο την κατάκτηση του 3ου Κυπέλλου Ελλάδας.
Προβάδισμα με +10 στο ημίχρονο
Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 9-1 στο 1ο οκτάλεπτο, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να σκοράρει τέσσερα τέρματα, τις Τσουκαλά και Βάσω Πλευρίτου από δυο και την Αβραμίδου από ένα. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και με το επιμέρους 4-2, έφτασε στο 13-3 για το +10 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Σκόραραν όλες!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αύξησε το υπέρ του προβάδισμα με επιθετική πολυφωνία αφού σκόραραν όλες οι αθλήτριες (εκτός από τις δυο τερματοφύλακες). Με το επιμέρους 4-1 του 3ου οκταλέπτου, το σκορ διαμορφώθηκε στο 17-4 και με το δυναμικό φινάλε και το 6-1 στο 4ο οκτάλεπτο, ο Θρύλος έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση με το ευρύ 23-5.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ