Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, και εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση θα ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες μέσα στον Ιούνιο

Αισιόδοξος φάνηκε για την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που σε συνέντευξή του ανέφερε πως παρά τα ανοίγματα δεν αναστράφηκε η πορεία της αποκλιμάκωσης.

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε και το αποτύπωμα του ανοίγματος της εστίασης. Δεν φαίνεται στραβοπάτημα. Όσο συνεχίσουμε να προσέχουμε θα αρθούν κι άλλα μέτρα, όπως η μουσική που μπορεί να επιτραπεί και μέσα στο Ιούνιο»

Όσον αφορά στο άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δεξιώσεων ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ για τα φροντιστήρια σημείωσε ότι δεν γίνεται να γίνουν όλα τα βήματα μαζί.

Διαβάστε επίσης: Τζανάκης: Αν όλη η Ελλάδα ήταν Κάλυμνος θα είχαμε 11.000 κρούσματα ημερησίως

«Για να αυξηθεί η κάλυψη των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες, το σύστημα πρέπει να γίνει πιο ζεστό. Να αποκτήσει ψυχή το σύστημα» σημείωσε, ενώ αναφορικά με τα self test υπογράμμισε ότι δεν διασφαλίζουν ότι είμαστε αρνητικοί. Πρέπει να το κάνουν και όσοι εμβολιάστηκαν και όσοι νόσησαν.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στα νησιά ανέφερε ότι 22.000 ιατρεία είναι στη διάθεση του συστήματος για να βοηθήσουν στους εμβολιασμούς και να γίνουν πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr