Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για δεύτερη φορά μέλη εγκληματικής ομάδας με πλούσιο «ενεργητικό»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για δεύτερη φορά μέλη εγκληματικής ομάδας με πλούσιο «ενεργητικό»

Μετά την αποφυλάκισή τους τον περασμένο Μάρτιο επέστρεψαν απευθείας στην παρανομία

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Ως μέλη της συνελήφθησαν έξι ελληνικής καταγωγής άνδρες, με συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, από τους οποίους οι πέντε, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συλληφθεί τον περυσινό Ιούνιο για κλοπές και παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι τον φετινό Μάρτιο, οπότε αποφυλακίσθηκαν.

Φαίνεται όμως ότι επέστρεψαν στην παρανομία, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, βαρύνονται με 36 αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρονται να τέλεσαν τον τελευταίο μήνα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με λεία 53.000 ευρώ. Στο πρόσφατο «ενεργητικό» της εγκληματικής ομάδας περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ληστείες, 23 διαρρήξεις σπιτιών, επιχειρήσεων και δημοτικών εγκαταστάσεων (μεταξύ αυτών σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και σε Κοινωνικό Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης απ’ όπου έκλεψαν τρόφιμα), όπως επίσης δέκα κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων η σπείρα χρησιμοποιούσε κλεμμένα αυτοκίνητα, διαθέτοντας μάλιστα πλούσιο στόλο, ενώ λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται, ενώ κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα κυνηγετικό δίκαννο και φυσίγγια.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024