Κύπρος: Υπό διερεύνηση περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca
Η περίπτωση αφορά 39χρονή Βρετανίδα.
Ένα περιστατικό θρόμβωσης, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση, εντοπίστηκε στην Κύπρο, μετά από χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η περίπτωση αφορά 39χρονή Βρετανίδα, η οποία παρουσίασε θρόμβωση σοβαρής μορφής, μετά από εμβολιασμό με σκεύασμα της AstraZeneca και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν η 39χρονη εμβολιάστηκε στην Αγγλία ή στην Κύπρο.
Από το πρωί οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του κυπριακού Υπουργείου Υγείας διερευνούν το περιστατικό και συλλέγουν δεδομένα κατά πόσο το περιστατικό συνδέεται με το εμβόλιο.
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου, ανάφερε πως «δεν είχαμε άλλο τέτοιο περιστατικό στην Κύπρο σε τόσο σοβαρή μορφή».
Όπως ανέφερε είναι πολύ νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε, αφού σημείωσε οι Υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ακόμα το ιστορικό της ασθενούς, ούτε αν λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή.
«Μπορεί να λάμβανε μια φαρμακευτική αγωγή, που πιθανώς να προκάλεσε αυτό. Μπορεί το ιστορικό της να ήταν τέτοιο, ώστε να προκλήθηκε αυτό. Δεν έχουμε καθόλου το ιστορικό για να υπάρχει συσχετισμός αυτή τη στιγμή με τον εμβολιασμό», είπε.
Διαβεβαίωσε πως το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
























































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442