Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο χάρτης του Conference League: Εσύ ξέρεις ποιους «μεγάλους» μπορούν να βρουν ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ;

Ο χάρτης του Conference League: Εσύ ξέρεις ποιους «μεγάλους» μπορούν να βρουν ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ;

ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους στο Conference League και to10.gr σας δίνει στο… πιάτο μερικά από τα «βαρβάτα» ευρωπαϊκά κλαμπ που μπορεί να βρουν μπροστά τους οι ελληνικές ομάδες.

Αντίστροφα για την ολοκλήρωση της σεζόν μετράνε στην Ευρώπη, καθώς (σχεδόν) όλα τα πρωταθλήματα βρίσκονται στην τελευταία αγωνιστική, με τα περισσότερα μάλιστα να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, κυρίως στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Εισιτήρια τα οποία δίνουν συμμετοχές και σε νέα διοργάνωση της UEFA. Στο Europa Conference League, η οποία θα είναι η τρίτη διοργάνωση της UEFA και θα κάνει ντεμπούτο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ένα τουρνουά στο οποίο θα βρίσκονται και οι τρεις ελληνικές ομάδες που κλείδωσαν τα ευρωπαϊκά τους εισιτήρια. Ο λόγος για την ΑΕΚ, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που κατάφεραν να τερματίσουν στις θέσεις 2,3 και 4 της βαθμολογίας, σφραγίζοντας έτσι τη συμμετοχή τους στη νέα διοργάνωση της UEFA.

Και οι τρεις θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρους (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ισχυρούς) και θα χρειαστεί να περάσουν από τρεις γύρους, δίνοντας έξι αγώνες ώστε να καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης που θα μοιάζει αρκετά στο Europa League.

Τι εννοούμε; Οχτώ όμιλοι για αρχή με τους νικητές τους να προχωρούν στη φάση των 16 κορυφαίων ομάδων. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει ένας γύρος playoff πριν τους «16» για τις ομάδες που θα έχουν πάρει τη 2η θέση στους ομίλους και τις ομάδες της 3ης θέσης από το Europa, όπως συμβαίνει δηλαδή και με τις ομάδες που τερματίζουν στην 3η θέση στο Champions League.

Μπορεί η διοργάνωση να έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρότερες ομάδες, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν θα δώσουν το «παρών» και μερικές ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ομάδες με μεγάλη ιστορία και ισχυρά μπάτζετ, τις οποίες μπορεί να βρουν μπροστά τους οι τρεις εκπρόσωποι μας…

Για να καταλάβει κανείς ότι και στο Europa Conference League θα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, αξίζει να γνωρίζει πως η ομάδα που θα τερματίσει στην 7η θέση της Premier League θα δώσει το «παρών» στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA.

Αυτή τη στιγμή 7η είναι η Γουέστ Χαμ, ωστόσο τα «σφυριά» βρίσκονται στην ισοβαθμία με την Τότεναμ που έχει να δώσει δύο δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Άστον Βίλα και Λέστερ, με τις Έβερτον και Λιντς να… καραδοκούν στο -3!

Και η Ισπανία θα δώσει ένα δυνατό «εισιτήριο», καθώς μία εκ των Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, ή Ρεάλ Μπέτις θα είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί στο Conference League. Από την άλλη η στην Bundesliga έχει κλειδώσει ήδη το εισιτήριο και αυτό το έχει «καπαρώσει» η Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπως και στην Ιταλία που η Λάτσιο έχει «κλειδώσει» μαθηματικά την 6η θέση!

Η Πορτογαλία από την άλλη δίνει το εισιτήριο του Conference στην 4η ομάδα του πρωταθλήματος, στην οποία θα τερματίσει η Μπράγκα η οποία έκανε εύκολα το 2/2 απέναντι στην ΑΕΚ στους φετινούς ομίλους του Europa League.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μπορεί η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA να είναι στο τρίτο… level, ωστόσο μόνο εύκολη δεν θα είναι η διαδρομή για τις τρεις ελληνικές ομάδες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Πηγή: to10.gr

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024