
Γάζα: «Είμαι απλώς ένα παιδί, γιατί το αξίζουμε αυτό;» – Η φρίκη του πολέμου μέσα από το ξέσπασμα μιας 10χρονης
Μέσα από μια απλή πρόταση η μικρή Nadine Abdel-Taif συνοψίζει το σκηνικό της φρίκης που βιώνουν τα παιδιά ζώντας υπό τον τρόπο των βομβαρδισμών: «Είμαι μόλις 10 ετών».
Κι ενώ οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται, ένα βίντεο ενός 10χρονου κοριτσιού από τη Γάζα γίνεται viral στα social media και μας ραγίζει τις καρδιές.
Μέσα από μια απλή πρόταση η μικρή Nadine Abdel-Taif συνοψίζει το σκηνικό της φρίκης που βιώνουν τα παιδιά ζώντας υπό τον τρόπο των βομβαρδισμών: «Είμαι μόλις 10 ετών».
Ο πόνος και ο φόβος έχουν αποτυπωθεί στα μάτια της, τα οποία έχουν βουρκώσει, ενώ γύρω της τη συνοδεύει η θλιβερή εικόνα που αντικρίζουμε από τους ανταποκριτές και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης: συντρίμμια και ερείπια.
«Είμαι συνεχώς άρρωστη, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είμαι μόλις 10 ετών» λέει η μικρή Nadine.
«Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω; Να το διορθώσω; Είμαι μόλις 10 ετών. Δεν μπορώ άλλο με αυτό», λέει η Nadine.
«Θέλω απλά να γίνω γιατρός ή οτιδήποτε για να βοηθήσω τον λαό μου. Αλλά δεν μπορώ. Είμαι απλώς ένα παιδί».
Η Nadine γιατί κάποιος να στείλει βόμβες στα σπίτια τους και να τους σκοτώσει. «Γιατί το αξίζουμε αυτό; Τι κάναμε;» αναρωτιέται.
God, my heart. Bless her. pic.twitter.com/ZEsJ4ru2FX
— Barry Malone (@malonebarry) May 15, 2021
Είκοσι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα σε 183.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 47 παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας πρόσθεσε ότι 1.200 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από τη Δευτέρα όταν ξεκίνησε ο νέος κύκλος βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.
Οι εικόνες πάντως μιλούν από μόνες τους, καθώς δείχνουν τα συντρίμμια που άφησαν οι νέοι βομβαρδισμοί. Γροθιά στο στομάχι η εικόνα ενός νεκρού μικρού κοριτσιού.
- Κρήτη: Σοκάρουν τα μηνύματα του 40χρονου στον αδερφό της Ελευθερίας ενώ την έχει σκοτώσει – Προσπαθεί να τον παραπλάνησει
- Αμετανόητος Γεωργιάδης επιτίθεται ξανά στη Λάουρα Κοβέσι – «Όσο μας το επιτρέπει ακόμα, έχουμε δημοκρατία»
- Κικίλιας: Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών
- Η σιωπή των παικτών της Τσέλσι
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων
- Μπαρτσελόνα: Χάνει την υπόλοιπη σεζόν αλλά παίζει στο Μουντιάλ ο Γιαμάλ – Τι έδειξαν οι εξετάσεις



